Policija paskelbė verdiktą dėl ištisinę liniją kirtusio nežymėto automobilio: pažeidimo nebuvo

Kelių eismo taisyklių pažeidimas nenustatytas – tokį verdiktą paskelbė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai, peržiūrėję vaizdo įrašą, kuriame jų pareigūnai su nežymėtu policijos automobiliu kirto ištisinę liniją. 

Naujienų portale lrytas.lt rugpjūčio viduryje buvo paskelbtas straipsnis, kad skaitytoja Alytaus apskrityje užfiksavo nežymėtą policijos automobilį, kirtusį ištisinę liniją. „Pareigūnai juk irgi turėtų laikytis Kelių eismo taisyklių (KET)?“ – tuomet svarstė skaitytoja.

Vaizdo įraše matyti, kaip Alytaus apskrityje, kelyje Alytus-Simnas-Kalvarija nežymėtas „Renault“ policijos automobilis kurį laiką važiuoja paskui sunkvežimį, tačiau galiausiai nusprendžia jį aplenkti. Deja, lenkimas vyko kertant ištisinę liniją.

„Gaila, kad neturiu registratoriaus, bet iš pradžių netikėjau, kad čia policijos automobilis, nes kelyje nuo Kumečių Santaikos link jis skrido apie 140 km/val., o miestelyje, net ribojant greičio mažinimo kalneliams, – apie 70 km/val., bet čia tik savo akimis mačiau.

Vis dar dvejojau ar tikrai čia policijos automobilis“, – rašė naujienų portalo lrytas.lt skaitytoja.

VAIZDO ĮRAŠAS

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai tuomet patvirtino, jog vaizdo įraše išties užfiksuoti pareigūnai. 

Atsižvelgiant į socialiniuose tinkluose pasirodžiusį vaizdo įrašą ir siekiant išsiaiškinti aplinkybes, dėl šio įvykio buvo pradėtas administracinės teisenos tyrimas dėl kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymo.

Naujienų portalas lrytas.lt nusprendė pasidomėti, kaip situacija klostėsi toliau ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Kristinos Janulevičienės pasiteiravo, ar policininkai už nusižengimą gavo baudą.

K.Janulevičienė teigė, kad patikslinimo metu peržiūrėjus tarnybiniame automobilyje esančios vaizdo kameros įrašus ir apklausus pareigūnus paaiškėjo, kad pareigūnai tarnybiniu automobiliu apvažiavo iš šalutinio kelio išvažiavusį krovininį automobilį, todėl Kelių eismo taisyklių pažeidimas šiuo atveju esą nenustatytas.

Taip pat pridūrė, kad pagal teisinį reglamentavimą teigtina, kad policijos pareigūnas, vykdydamas eismo priežiūros funkcijas – eismo reguliavimą ir kontrolę, kelyje yra ne eismo dalyvis, o kelyje dirbantis asmuo.

„Jam taikomos tos įstatymo nuostatos, kurios reglamentuoja kelyje dirbančio asmens teises ir pareigas. Tam tikromis sąlygomis, pavyzdžiui, dirbdamas konkrečiai apibrėžtoje vietoje, vykdydamas konkrečią užduotį jis gali nevykdyti eismo dalyviams nustatytų pareigų“, – naujienų portalui lrytas.lt aiškino K.Janulevičienė.

lrytas.lt informacija

Komentarai

  • Rimka
    prieš 5 minučių
    Jeigu ir išvažiavo sunkvežimis.tai tik sankryžoje greičiausiai buvo punktyrine linija o čia ištisinė.manau pareigūnai visdelto pažeidė taisykles jai taip padarytų eilinis pilietis 100% būtų bauda.nemanau kad jie skubėjo "padėti"ar gaudė pažeidėją,papraščiausiai varna varnai akies nekerta
  • Nesvarbu
    prieš 19 minučių
    Už tokius nusižengimus paprastam žmogui atima teisę vairuoti. O čia mat neliečiami. Čia negalima net traktoriaus lenkti kad ir labai lėtai važiuotų. O jau jiems leidžiama. O ką jeigu būtų įvykęs autoįvikis. Juk čia greičiausiai pavojinga lenkti nes ištisinė linija? Nežymėti policijos automobiliai dažnai nesilaiko taisyklių kiek teko susidurti, dažnai provokuoja kitus vairuotojus kokiu nors būdu pažeiati ket.
  • Nikas
    prieš 9 minučių
    O vairuotojai dirbantys kelyje nuo ryto iki vakaro ir skaitosi kelio darbuotojai?
  • Žydrūnas
    prieš 54 minučių
    Tai tada turėtų būti žimetas policijos ženklais automobilis,kad pateisintų užduočių vykdymą .
    O , dabar tik tai blogas pavyzdys kitiems eismo dalyviams.
  • Mokesčių mokėtojas
    prieš 33 minučių
    O ka jūs norit kai mentas sėdi valdžioj
  • Ir vėl tas pats
    prieš 25 minučių
    Ir taip aišku, kad saviškių nebaus ir išteisins, kad jie gali taip daryti, dirba tipo ir t. T.
    Ne pirmas ir ne paskutinis kartas kai taip vyksta, korupcija valdo lt, eiliniai žmonės visada neteisūs ir visada kalti.
  • Normalei
    prieš 44 minučių
    Kaip tik prieš sav mane susistabde policina pradėjo aiškinti kaip vairuoju kad kertu istisine ir teisės atimines. Sakau turiu registratoriu, sako šįkart įspėjimas...
  • Liūdna
    prieš 54 minučių
    Diskredituoja visą Lietuvos Policiją. Liūdna, kad tokie sprendimai priimami, akivaizdžiai, nusižengusių pareigūnų atžvilgiu.
  • Lopa
    prieš 1 minučių
    O paskui pyksta kai juos izeidineja fb bet gyvenime. Idomu kiek be truks kada zmones prades tesiog kariaut su jais
  • Aras
    prieš 51 minučių
    Kelyje dirbantis? Oplia dabar jau policininkai-kelininkai, pamiršote aptverti teritoriją kurioje darbai vyksta

Parašykite komentarą