Policija persigalvojo: nežymėtą automobilį vairavęs ir ištisinę liniją kirtęs pareigūnas baudos neišvengs

Iš pradžių nenustatę jokio Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo savo kolegai, policijos pareigūnai persigalvojo – ištisinę liniją Alytaus apskrityje kirtusiam nežymėto tarnybinio automobilio vairuotojui teks atsakyti pagal įstatymą.

Sunkvežimį lenkė kertant ištistinę liniją

Primename, jog naujienų portale lrytas.lt rugpjūčio viduryje buvo paskelbtas straipsnis, kad skaitytoja Alytaus apskrityje užfiksavo nežymėtą policijos automobilį, kirtusį ištisinę liniją.

„Pareigūnai juk irgi turėtų laikytis Kelių eismo taisyklių (KET)?“ – tuomet svarstė skaitytoja.

Vaizdo įraše galima matyti, kaip Alytaus apskrityje, kelyje Alytus-Simnas-Kalvarija, nežymėtas „Renault“ policijos automobilis kurį laiką važiuoja paskui sunkvežimį, tačiau galiausiai nusprendė jį aplenkti. Deja, lenkimas vyko kertant ištisinę liniją.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai tuomet patvirtino, jog vaizdo įraše išties užfiksuoti pareigūnai.

Atsižvelgiant į socialiniuose tinkluose pasirodžiusį vaizdo įrašą ir siekiant išsiaiškinti aplinkybes, dėl šio įvykio buvo pradėtas administracinės teisenos tyrimas dėl kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymo.

Vis tik Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė spalio pradžioje informavo, jog pareigūnai pažeidimo nepadarė.

Jos žodžiais, patikslinimo metu peržiūrėjus tarnybiniame automobilyje esančios vaizdo kameros įrašus ir apklausus pareigūnus paaiškėjo, kad pareigūnai tarnybiniu automobiliu esą apvažiavo iš šalutinio kelio išvažiavusį krovininį automobilį, todėl KET pažeidimas šiuo atveju nenustatytas.

Taip pat pridūrė, kad pagal teisinį reglamentavimą teigtina, kad policijos pareigūnas, vykdydamas eismo priežiūros funkcijas – eismo reguliavimą ir kontrolę, – kelyje yra ne eismo dalyvis, o kelyje dirbantis asmuo.

Sprendimą apskundė piliečiai

Tačiau šiuo sprendimu nebuvo patenkinti naujienų portalo lrytas.lt skaitytojai, kurie apie šį įvykį nusprendė pranešti Policijos imuniteto tarnybos skyriui.

„Spalio 15 d. gavau atsakymą, kad patikslinimo metu, įvertinus visas aplinkybes, medžiaga buvo perduota Alytaus VPK Kelių policijos skyriui dėl administracinės teisenos pradėjimo už KET 3 priedo 1.1. punkto pažeidimą“, – naujienų portalui lrytas.lt kalbėjo skaitytojas.

KET 3 priedo 1.1 punkte teigiama, kad siaura ištisinė linija skiria priešingų krypčių transporto srautus ir draudžia paženklintame kelio ruože važiuoti priešpriešinio eismo juosta. Taip pat žymi eismo juostų kraštus, važiuojamosios dalies ruožus, į kuriuos draudžiama įvažiuoti, transporto priemonių stovėjimo vietų ribas ir važiuojamosios dalies kraštą.

Šią liniją kirsti draudžiama, išskyrus tuos atvejus, kai ji žymi važiuojamosios dalies kraštą arba stovėjimo vietą.

Naujienų portalas lrytas.lt nusprendė vėl pasiteirauti K.Janulevičienės, kaip pasibaigė ši situacija.

Ji pranešė, kad, įvertinus visas aplinkybes, pareigūnas, vairavęs nežymėtą tarnybinį automobilį, buvo nubaustas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d.

Šiame kodekse teigiama, kad už Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymą vairuotojui gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Vytenis Radžiūnas Evelina Katinaitė lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą