Nuotraukos autorius: A.Vaitkevičius

Ugniagesiai perspėja apie žuviusius gaisruose: trečiadienio rytą rasti dar du negyvi žmonės

Šią savaitę gaisruose žuvo 4 žmonės. Trečiadienio rytą, 5 val. 44 min., buvo gautas pranešimas apie gaisrą gyvenamajame name Alytaus rajone, Miroslavo kaime. Po 5 minučių atvykus ugniagesiams, namas jau buvo apimtas liepsnų. Apmalšinę jas ir su kvėpavimo organų apsaugos aparatais įėję į vidų, netrukus ugniagesiai vieną po kito surado 2 žuvusius žmones.

Gaisras buvo lokalizuotas 6 val. 12 min., likviduotas – 6 val. 33 min. Gaisrą gesino Alytaus savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnybos Miroslavo komandos ir Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 1-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai.

Gaisravietėje buvęs Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Povilas Armanavičius teigė, jog, pirminiais duomenimis, žuvo apie 70 metų namo savininkas ir jo draugė.

„Kaimynai pasakojo, jog žmonės priklausė socialinės rizikos grupei, rūkydavo ir girtaudavo namuose, ypač gavę pašalpas. Gaisrą pastebėjo kaimynai, kai pradėjo „šaudyti“ šiferis ir jau liepsnojo stogas. Nuo ko kilo gaisras, dar aiškinamasi. Išdegusiame kambaryje buvo dvi krosnys. Tad neaišku, ar žmonės pasikūrė krosnį, neprižiūrėjo jos ir sumigo, ar neatsargiai rūkė“, – sakė P.Armanavičius.

Trečiadienį, gruodžio 15 d., dar vienas žmogus gaisre žuvo Kupiškio rajone, Subačiaus seniūnijoje, Stirniškių kaime. 8 val. 30 min. buvo pranešta, kad medinis gyvenamasis namas dega atvira liepsna. Lokalizavę gaisrą, ugniagesiai po namo konstrukcijomis kambaryje rado smarkiai apdegusį vyro kūną.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet gaisruose žuvo 90 žmonių. Pernai žuvusiųjų buvo 64. Tokių tragiškų gaisrų skaičius auga, nes beveik pusė gyventojų dar nėra įsirengę autonominių dūmų detektorių.

Be to, šiemet dėl koronaviruso pandemijos valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai nebegali lankyti gyventojų ir patarti jiems, kaip susitvarkyti krosnis, elektros instaliaciją, paaiškinti, kad būtina išsivalyti dūmtraukius ir įsigyti dūmų detektorius.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą