Alytaus policija ieško, kas pavogė Nasrediną ant asiliuko – gal pažįstate šį žmogų?

Alytaus policija kreipiasi į visuomenę ir prašo pagalbos ieškant įtariamojo, pagrobusio Nasredino ant asiliuko skulptūrėlę.

Kaip pranešė Alytaus apskrities VPK, pareigūnai prašo padėti atpažinti asmenį, kuris balandžio 25 d. apie 16 val. 30 min. Alytuje, Jotvingių gatvėje, nuo gėlyno betoninės konstrukcijos (esančios tarp Alytaus apskr. VPK ir Sodros pastatų), nulaužė ir pasisavino ten sumontuotą bronzinę skulptūrėlę „Nasredinas ant asiliuko“.

Asmenis atpažinusius vaizdo kameromis užfiksuotą asmenį ar turinčius kitos tyrimui reikšmingos informacijos, pareigūnai prašo kreiptis į Alytaus apskrities VPK pareigūnus telefonu +370 700 65729, +370 614 79364 ar skubios pagalbos tarnybų telefonu 112.

http://youtu.be/ksfTFh16Kbw

Chodža Nasredinas buvo legendinis turkų išminčius. Nasredinui priskiriama daugybė facecijų ir anekdotų. Nasredinas yra tapęs tapo įvairių tautų folkloro ir literatūriniu personažu. Patikimų istorinių dokumentų apie Nasredino gyvenimą neišlikę. Tačiau daugelio tyrinėtojų nuomone, tai buvo realus istorinis asmuo.

Sakoma, kad jei kas nors jums tvirtina, jog esate neteisūs, reikia glostyti Alytuje stovinčios Godža Nasredino skulptūrėlės asiliuko uodegą. Kai tai padarysite – įgausite daugiau pasitikėjimo savimi, rašoma lithuania.travel/lt/.

Anot legendos, kai Godža Nasredino paklausė, kodėl jis joja atsisėdęs atbulai, šis atsakė: „Tai ne aš ant asiliuko sėdžiu atbulai, tai asiliukas žiūri neteisinga kryptimi.“

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą