Alytaus policija sulaikė itin pavojingus narkotikus platinusią sutuoktinių porą Sandoriai su „klientais“ vyko avių kūtelėje

Alytus, Nemuno gatvė – tokiu gerai įsimintinu adresu traukė kvaišalų ištroškę alytiškiai. Paskutinės balandžio dienos nebuvo palankios penkiasdešimtmetį peržengusiems sutuoktiniams. Balandžio 28 d. Alytaus apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai po ilgo, kruopštaus ir sudėtingo tyrimo sulaikė sutuoktinių porą, kurie platino itin pavojingą sintetinę narkotinę medžiagą – karfentanilį.

Kriminalistų duomenimis, Alytuje padažnėjo atvejų, kai gyventojai pastebėdavo sunkiai aplinkoje besiorientuojančius, nuo kvaišalų apsvaigusius asmenis. Jiems tekdavo kviesti medikus, kurie ne visais atvejais spėdavo padėti galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojusiems asmenims. Užfiksuoti ir mirtini apsinuodijimai.

Alytaus mieste suaktyvėjo ir administracinių nusižengimų, dažnu atveju, vagysčių, fiksavimas. Tam įtakos turėjo noras įsigyti narkotinių medžiagų, kurių vartotojams trūko pinigų.

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai atlikę ilgalaikį kompleksinį tyrimą, nustatė narkotikų platinimo „schemą“, asmenis susijusius su nelegalia veikla.

Šeima į teisėsaugininkų akiratį pakliuvo ne pirmą kartą

Tiek 50-metis vyras, tiek jo 51-erių metų sutuoktinė praeityje buvo nuteisti įvairiomis kriminalinėmis bausmėmis už disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir jų platinimą. Turėdami didelę patirtį, asmenys „šeimos verslą“ šį kartą labai saugojo, iškraustė jį iš savivaldybės skirtų, gyvenamųjų patalpų.

Pastaruoju metu, sandoriai vyko avių kūtelėje, tarp gyvulių gardų stovėjo specialiai „klientams“ įrengtas skambutis, kuriuo jie ir iškviesdavo pardavėją. Galima sakyti, klientų aptarnavimas vyko „vieno mygtuko“ principu.

Dar vienas įdomus faktas, kad narkomanai įsigiję mirtį sėjančių kvaišalų, juos išsinešti privalėjo griežtai tik burnoje, kad bet kuriuo metu juos galėtų praryti, taip sunaikindami įkalčius. Taip pat buvo nustatytas darbo ir poilsio laikas.

Operacijos metu, per kratas aptikta ir paimta labai didelis kiekis, pardavimui paruoštos, narkotinės ar psichotropinės medžiagos, spėjama karfentanilio. Vieną lankstinuką, tarp narkomanų vadinamą „čekiu“, šešėliniame pasaulyje buvo galima įsigyti už 10 eurų. Kratų metu taip pat paimti už kvaišalus gauti pinigai.

Alytiškiams paskirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, pagal LR Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 10-ies iki 15-os metų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus prokurorai.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą