Sargo nužudymu Trakų rajone įtariamas vaikinas teisiamas ir dėl kitų žiaurių nusikaltimų

 

Praėjusį penktadienį Alytaus rajono apylinkės teisme vienos baudžiamosios bylos nagrinėjimą teko atidėti, nes į posėdį neatvyko viešosios tvarkos pažeidimu ir septyniolikmečio sumušimu pernai birželio 19 dieną kaltinamas 22 metų Tautvydas Pūtys, gyvenantis Vilniuje, o gyvenamąją vietą deklaravęs Alytaus rajone, Sudvariškių kaime.

Prieš dvi dienas jam kartu su dar dviem draugais alytiškiais -- Aurimu Jaruševičiumi, šiandien sulaukusiu dvidešimtie metų, ir penkiolikmečiu buvo pareikšti įtarimai dėl 57 metų Marijano Siniavskio nužudymo ir visi suimti trims mėnesiams.

Keistas sutapimas – sudegęs automobilis

Sargu Trakų rajone Mavių kaime statybvietėje dirbusio M.Siniavskio palaikai buvo rasti sudegusiame automobilyje miške netoli Pirčiupių.

Žudikai taip bandė paslėpti pėdsakus. Keistas sutapimas – sausio 10-osios rytą Alytaus rajone laukuose Padvariškių kaime, netoli kaimo panašiu pavadinimu, kuriame T.Pūtys yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą, buvo rastas sudegęs automobilis.

2013 metais pagaminto “Skoda Roomster” buvo ieškota nuo praėjusių metų gruodžio 2 dienos, kai naktį jis dingo iš nesaugomos automobilių aikštelės Alytuje, prie daugiaaukščio Žuvinto gatvėje.

Įtariamųjų kol kas nenustatyta.

Sumušė nepilnametį ir vairuotoją

O šiandien į Alytaus rajono apylinkės teisme T.Pūtys turėjo atvykti jau ne į pirmą posėdį dėl pernai birželio 19 dieną apie 18 valandą Jaunimo parke įvykdyto nusikaltimo, kai būdamas neblaivus užpuolė pro šalį ėjusį septyniolikmetį, trenkė jam į veidą, sužalojo akį, išmušė dantį.

Apie nukentėjusį nepilnametį sūnų kitą dieną policijai pranešė jo motina.

Policijos pareigūnams baigus ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio ir bylai atsidūrus teisme, T.Pūtys žadėjo kai tik ras laiko atlyginti žalą nukentėjusiajam, nes esą
pinigų turi – dirbdamas ekskavatorininku ir važinėdamas po visą Lietuvą kasti tvenkinių per mėnesį uždirba 1000-2000 eurų.

Alytaus teismas pernai gruodžio 14 dieną T.Pūtį jau nuteisė už dar vieną nusikaltimą, įvykdytą tą pačią pernykščio birželio 19 dieną jau po nepilnamečio užpuolimo.

Su draugų kompanija, kurioje buvo ir A.Jaruševičius, neblaivūs automobiliu “Volvo” važinėdami miestą apie 22 valandą atsidūrė Miklusėnų gatvėje.

Čia draugams pasirodė, kad jų automobiliui, vairuojamam Luko N., sutrukdė pravažiuoti stovėjęs “Mercedes”.

O labiausiai tuo pasipiktino T.Pūtys, todėl puolė prie “Mercedeso” vairuotojo. Pamatęs ateinantį neblaivų agresyvų jauną, jis užsidarė dureles, bet tai neišgelbėjo.

T.Pūtys apspardė automobilį, išdaužė durų lango stiklą, nulaužė veidrodėlį, per langą trenkė vairuotojui A.P. į veidą ir atidaręs durele bandė ištraukti jį į lauką, tempdamas
numovė batą.

“Mercedeso” vairuotojui pavyko apsiginti ir jis nuvažiavęs toliau tuoj pat iškvietė policijos pareigūnus.

T.Pūtys netrukus buvo sulaikytas prie Balbieriškio, Prienų rajone.

Teismo įpareigojimų nepaisė abu draugai

Teisme jis neneigė savo kaltės, todėl skirtas 9 mėnesių laisvės apribojimas buvo sumažintas iki 6 mėnesių ir skirti įpareigojimai per tą laiką nekeisti gyvenamosios vietos, būti namuose nuo 22 iki 6 valandos bei atlyginti žalą nukentėjusiajam A.P.

Tačiau greičiau nei po mėnesio Trakų rajone įvykdytas žiaurus nusikaltimas parodė, kad T.Pūtys teismo įpareigojimų nesistengė vykdyti.

Kaip ir kartu su juo sargo M.Siniavskio nužudymu įtariamam draugui A.Jaruševičiui, pernai gegužės mėnesį nuteistam už viešosios tvarkos pažeidimą ir žmogaus sumušimą.

Alytaus teismas skyrė A.Jaruševičiui nemokamų darbų ir įpareigojo atlyginti žalą nukentėjusia Alytaus rajono gyventojui L.S., kurį jis su kitu asmeniu sumušė 2016 metų rugsėjo 16-osios vakarą – trenkė kumščiu į veidą, o parkritusį ant žemės toliau mušė ir spardė į galvą, pilvą, krūtinę, nugarą.

Nukentėjusiajam susitaikius su kaltinamaisiais, juos teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės.

Nesulaukęs atlygio L.S. vėl kreipėsi į teismą ir paprašė atnaujinti šią baudžiamąją bylą, o jos nagrinėjimui jau paskirtas laikas. Tačiau ir A.Jaruševičius belaukdamas šio posėdžio spėjo įvykdyti dar žiauresnį nusikaltimą.

 

 Genovaitė Rafanavičienė

lrytas.lt informacija 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą