Kalvarijos pasieniečiai sulaikė naują, įtariama, Ispanijoje vogtą „Mercedes-Benz“

 

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė šiemet pagamintą prabangų automobilį „Mercedes-Benz Daimler AG E200“, kuris, įtariama, liepos pabaigoje buvo pavogtas Ispanijoje.
Ketvirtadienį popiet VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Volvo“ su priekaba. Sunkiasvorė transporto priemonė ir priekaba paženklintos latviškais registracijos numeriais.
Automobilvežį, kuriuo iš Vakarų Europos buvo gabenamos šešios naudotos mašinos, vairavo 34-erių Latvijos pilietis. Jis yra samdomas automobilių gabenimu užsiimančios įmonės vairuotojas.
Pasieniečiams tikrinant gabentų automobilių dokumentus paaiškėjo, kad šiemet pagamintas „Mercedes-Benz Daimler AG E200“ kaip, įtariama, pavogtas yra ieškomas Ispanijos teisėsaugininkų. Jie šios transporto priemonės paiešką paskelbė liepos pabaigoje. Ant mašinos buvo ispaniški laikinieji numerio ženklai.
VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mašina buvo nukelta nuo automobilvežio ir saugoma Kalvarijos pasienio užkardoje.
Vairuotoją pasieniečiai apklausė ir leido jam tęsti kelionę bei gabenti likusius automobilius su tvarkingais dokumentais.
Šiemet Kalvarijos užkardoje tarnaujantys VSAT pareigūnai pasienyje su Lenkija iš viso sulaikė 17, įtariama, vogtų automobilių, kurių ieškojo Lietuvos bei užsienio šalių teisėsaugos institucijos.

 

VSAT informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą