Nuotraukos autorius: Etaplius.lt nuotr.

Artėja Vėlinės. Alytaus policija primena

Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis gyventojai aktyviai lankosi kapinėse, todėl padidėja transporto priemonių srautai ir eismas tampa intensyvesnis. Tokiomis dienomis suaktyvėja ir vagišiai, todėl žmonės privalo būti tam pasirengę.

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, atsižvelgdamas į šias aplinkybes ir siekdamas, kad būtų užtikrinta viešoji tvarka, žmonių ir eismo saugumas, teisės pažeidimai, o taip pat siekdamas užkardyti galimas nusikalstamas veikas, sustiprins viešąjį ir neviešąjį (neuniformuotų) policijos pareigūnų patruliavimą, mieste, rajone ir lankytinose vietose.

Spalio 31 – lapkričio 2 dienomis pareigūnai organizuos sustiprintą patruliavimą prie kapinių, reguliuos eismą prie įvažiavimų (išvažiavimų) į jas.

Prašome gyventojų sąmoningumo ir supratimo. Išvykdami iš namų ilgesniam laikui, nepamirškite pasirūpinti savo turto saugumu, įjungti apsaugos sistemos priemones.

Jei Jūsų bute neįrengta signalizacija, tiesiog paprašykite kaimyno prižiūrėti savo būstą ar garažą. Automobilyje nepalikite vertingų daiktų – rankinių, dokumentų, mobilių telefonų, magnetolų ir pan.

Transporto priemonių vairuotojams primename, kad vykdami lankyti artimųjų kapų, neskubėtų, ir į tolimesnę kelionę išvyktų iš anksto. Svarbiausia, važiuokite neviršijant leistino greičio, praleiskite pėsčiuosius, vykdykite kelio ženklų reikalavimus, policijos pareigūnų nurodymus.

Be to, siekiant išvengti netikėtumų kelyje, siūlome iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle (rekomenduojama pasikeiti padangas, pasitikrinti, ar veikia žibintų šviesos, stiklo valytuvai, yra stiklų ploviklio ir kt.).

Atsiminkite elementariausias taisykles – išlipę iš automobilio tamsiu paros metu, apsirenkite šviesą atspindinčią liemenę, o eidami keliu – prisisekite atšvaitą ar pasišvieskite žibintuvėliu. Juk tai kainuoja žymiai mažiau nei Jūsų gyvybė.

Tikimės, kad bendrų pastangų dėka įvyks mažiau eismo nelaimių, pavyks apsaugoti žmonių gyvybes ir jų turtą.

Būkite atidūs ir tolerantiški vieni kitiems.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą