Kalvarijos pasieniečiai sulaikė dar vieną, įtariama, vogtą „Mercedes Benz Sprinter“

 

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė dar vieną, įtariama, vogtą mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“. Pagal dokumentus jo savininkas yra mikroautobusu vykęs Kauno gyventojas, kurį pasieniečiai uždarė į areštinę. Per dvi savaites Kalvarijos pasieniečiai jau sulaikė tris, įtariama, vogtus „Mercedes Benz Sprinter“, o nuo metų pradžios – net dešimt.
Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktines Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“ su Jungtinės Karalystės numeriais. Jis ką tik buvo iš Lenkijos įvažiavęs į Lietuvą. Automobilį vairavo Jungtinėje Karalystėje gyvenantis 35-erių Lietuvos pilietis. Kartu vyko 29-erių Kauno gyventojas, kuris pagal dokumentus esą yra mikroautobuso savininkas.
Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad 2015 m. laidos „Mercedes Benz Sprinter“ identifikavimo numeris, įtariama, yra suklastotas. VSAT pareigūnai išsiaiškino ir tai, kad šis mikroautobusas yra, įtariama, pavogtas Jungtinėje Karalystėje. Jos teisėsauga „Mercedes Benz Sprinter“ paiešką paskelbė pernai lapkritį.
Dėl šio įvykio VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kaunietį pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. Vairuotojas po apklausos paleistas. Automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.
Per pastarąsias dvi savaites tai jau trečias Kalvarijos pasieniečių sulaikytas, įtariama, vogtas mikroautobusas „Mercedes Benz Sprinter“.
Spalio 19 d. toje pat vietoje, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, buvo sustabdytas iš Lenkijos įvažiavęs mikroautobusas “Mercedes Benz Sprinter” su Jungtinės Karalystės numeriais. Jį vairavo 49-erių lietuvis, gyvenamąją vietą deklaravęs Jungtinėje Karalystėje. Šios transporto priemonės kėbulo numeris, įtariama, yra suklastotas, o mikroautobusas galimai vogtas.
Spalio 13-ąją Kalvarijos pasieniečiai ten pat irgi sulaikė, įtariama, vogtą mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“ perkaltu kėbulo numeriu. Šią transporto priemonę lenkiškais numeriais vairavęs 33-ejų Ukrainos pilietis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos į Lietuvą.
Nuo šių metų pradžios Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė dešimt, įtariama, vogtų mikroautobusų „Mercedes Benz Sprinter“. Pastaruoju metu tokios markės automobilių pasienyje su Lietuva nuolat sulaiko ir Lenkijos pasieniečiai.


VSAT informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą