Alytui – šansas atgaivinti dviračių sportą

Šiandien Alytaus miesto mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė ir mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris susitiko su alytiškiu, viešosios įstaigos Dviračių akademijos vadovu Mariumi Bernatoniu ir buvusia profesionalia dviratininke Vaida Bronickiene, kurie nori atgaivinti dviračių sportą mūsų mieste. 

Lietuvoje yra daug profesionalių dviratininkų, tačiau didžioji jų dalis sportuoja ir dalyvauja varžybose užsienyje. Ne išimtis ir jaunieji Alytaus dviračių sporto entuziastai, kurie tobulinti savo gabumų dažnai išvyksta į Panevėžį ar kitus miestus. 

Dviračių akademija, iš Sporto rėmimo fondo pagal projektą gavusi dvejų metų finansavimą veiklai vykdyti ir naujai įrangai įsigyti, nusprendė atgaivinti dviračių sportą Alytuje. M. Bernatonis kreipėsi į Alytaus miesto vadovus dėl galimybių rasti patalpas veiklai. Vienas iš svarstomų variantų galėtų būti patalpos pastate prie Alytaus miesto stadiono. 

„Jie ateina su konkrečiu planu – nori atgaivinti dviračių sportą. Tikime, kad šis sportas sugrįš į Alytų, susirinks grupė, dalyvaus varžybose ir mes galbūt turėsime stiprius ir profesionalius šios sporto šakos sportininkus mieste“, – po susitikimo sakė Š. Klėgeris. 

Akademija už gautą finansavimą planuoja įsigyti plento ir MTB dviračius bei kitą reikalingą įrangą, o dviratininkus treniruos ir savo žiniomis dalinsis V. Bronickienė

Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą