Nebjaurokime miesto veido atliekomis prie naujų rūšiavimo konteinerių

Nauji atliekų konteineriai gerokai pakeitė miesto veidą. Nebjaurokime jo, įvairias atliekas sumesdami tiesiog greta jų. Juolab, kad tai daryti draudžia ir Alytaus miesto savivaldybės Atliekų tvarkymo taisyklės.

Primename, kad Lietuvos Respublikos administracinių tesės nusižengimų kodekse numatyta, kad savivaldybės patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas užtraukia pažeidėjui įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų. Pakartotinai padarytas pažeidimas užtraukia baudą nuo 140 iki 600 Eur.

Taisyklės taip pat numato, kad atliekų turėtojai susidariusias komunalines atliekas privalo rūšiuoti jų susidarymo vietoje. Išrūšiuotos atliekos turi būti talpinamos į joms skirtus antrinių žaliavų (popieriaus, plastiko, stiklo), o likusios – atitinkamai į maisto bei mišrių atliekų konteinerius. 

Jeigu pakuočių atliekos yra didelių matmenų ir netelpa į pakuočių atliekų konteinerių angas, tokias atliekas reikia sukarpyti, sulankstyti ir tuomet įmesti į konteinerį arba tvarkyti kaip didžiąsias atliekas – vežti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Šiose aikštelėse surenkamos komunalinės atliekos, kurios dėl jų dydžio nėra surenkamos jų susidarymo vietose (baldai, buitinė technika, statybos, griovimo, remonto bei kt.).

Gyventojus kviečiame nemokamai naudotis didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėmis: 

1. Alytuje  Alovės g. 6B ir Putinų g. 3A (darbo laikas antradieniais – šeštadieniais nuo 9.00 iki 18.00 val., pietų pertrauka nuo 13.00 iki 14.00 val.); 

2. Alytaus raj., Karjero g. 2, Takniškių k. (darbo laikas kasdien nuo 8.00 iki 20.00 val.).

Aikštelės finansuojamos iš vietinės rinkliavos už atliekų surinkimą ir tvarkymą lėšų.

Dėkojame visiems atsakingai atliekas tvarkantiems ir rūšiuojantiems gyventojams. Kitus raginame keisti įpročius ir užtikrinti savo kiemų švarą ir tvarką.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą