Su Danijos ambasadoriumi – apie iškastinių mineralinių uolienų perdirbimo gamyklą

Iškastinių mineralinių uolienų perdirbimo gamyklos veiklos galimybės – tema, prie kurios dar kartą sugrįžta rugpjūčio 17 d. Alytaus miesto savivaldybėje vykusio savivaldybės vadovų ir Danijos Karalystės ambasadorius Hans Brask susitikimo metu.

Į Dzūkijos sostinę atvykęs svečias domėjosi  bendra su iškastinių mineralinių uolienų perdirbimo gamykla susijusia situacija ir galimomis rizikomis Alytaus miesto gyventojams ir čia veikiančiam verslui.  Tiesa, įvertinti riziką kol kas yra sudėtinga. Pasak Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio, savivaldybė kol kas laukia atsakymų į klausimus, susijusius su parengtos planuojamos ūkinės veiklos – iškastinės mineralinės uolienos perdirbimo veikla, dėl cheminių medžiagų gamyklos poveikio aplinkai vertinimo išvada. Iki šiol, anot mero,  į pateiktus klausimus Alytaus miesto savivaldybės administracija iš UAB „Aplinkos vadyba“ atsakymų negavo ir Poveikio aplinkai vertinimo ataskaita derinti savivaldybės administracijai nėra pateikta. „Dėl galimos gamyklos veiklos lemiamą žodį pasakys ir visuomenė, ir mokslininkai, ir miesto taryba.“ - sakė meras. 

Dėl Poveikio aplinkai ataskaitos išvadas pagal kompetenciją taip pat teiks ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamentas bei Alytaus priešgaisrinio gelbėjimo tarnyba.

Paklaustas apie vizito Alytuje tikslą, Danijos Karalystės ambasadorius H. Brask, teigė, kad viešėdamas Dzūkijos sostinėje  jis domisi  su iškastinių mineralinių uolienų perdirbimo gamykla susijusia situacija – nori išgirsti ir pamatyti, kuo gyvena  žmonės. 

Be iškastinių mineralinių uolienų perdirbimo gamyklos temos Alytaus miesto savivaldybės mero N. Cesiulio ir mero pavaduotojos J. Šukevičienės susitikimo su Danijos Karalystės ambasadoriumi H. Brask metu kalbėta ir apie profesinio mokymo galimybes Alytuje.

„Per visą rezidavimo Lietuvoje laikotarpį aplankiau įvairius šios šalies miestus ir dar ne vieną jų ketinu aplankyti ateityje. Tiesa, mano planus kiek pakoregavo COVID-19.  Mano darbotvarkėje buvo suplanuotas ir apsilankymas Alytuje. Susitikimo su Alytaus miesto savivaldybės meru N. Cesiuliu metu aptarėme kai kuriuos politinius klausimus, kalbėjomės apie miestą“, – po susitikimo su miesto vadovais sakė Danijos Karalystės ambasadorius.

Viešėdamas Alytuje svečias taip pat apsilankė UAB „Jacobsen Home“ ir UAB „Randers Reb International“.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą