Alytaus miesto savivaldybėje – Rumunijos ambasadoriaus C. G. Dinescu vizitas

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė priėmė į Alytų su oficialiu vizitu atvykusį Rumunijos nepaprastąjį ir įgaliotąjį ambasadorių Lietuvoje Cosmin George Dinescu.

Kartu su juo į Dzūkijos sostinę atvyko ir Rumunijos ambasados antrasis sekretorius Bogdan Brinzei ir Rumunijos garbės konsulė Lietuvoje Laura Aldonė.

Susitikime taip pat dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės mero patarėjas Aurelijus Jaruševičius, verslininkai. 

Dėkodamas už priėmimą, ambasadorius sakė, kad pirmą kartą pro Alytų pravažiavo vykdamas į savo paskyrimą Lietuvoje ir žadėjo, kad jei tik alytiškiams reikės, vizitai į šį miestą bus dažni. „Manau, kad mūsų šalys turi pakankamai galimybių plėsti tarpusavio bendradarbiavimą, užmegzti glaudžius atskirų miestų ir žmonių ryšius“, – sakė jis. 

Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio vertinimu, Alytus, būdamas Pietų Lietuvos verslo, pramonės, kultūros ir medicinos centru, gali rasti bendrų sąlyčio taškų ne tik šiose srityse, bet ir daugelyje kitų. „Planuojame tapti ir aukštojo mokslo siekiančiu centru, kvalifikuotų specialistų kraštu, kuris kurtų gerokai didesnę pridėtinę vertę“, – sakė jis. 

Mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, svečiams pristatydama miestą, atkreipė dėmesį ne tik į jo poilsio ir kultūros infrastruktūrą, bet ir akcentavo investicijų į miestą galimybes, supažindino su verslo ir pramonės galimybėmis. Ji pabrėžė, kad pastaruosius dešimt metų mažėjęs gyventojų skaičius pastaruoju metu ėmė augti, akcentavo mieste siūlomas aktyvaus poilsio, jaunimo laisvalaikio praleidimo galimybes. 

Pasak ambasadoriaus, dar viena šalis ir jų žmones suartinanti veiklos forma galėtų būti turizmas. Tiesa, Rumunijoje, jį, kaip ir visa kita, pristabdė koronavirusas, bet ambasadorius vylėsi, kad  jis kada nors baigsis ir žmonių bendravimas grįš į normalias vėžes. 

Rumunijos ambasadorius vizitas surengtas Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų iniciatyva. Svečiai taip pat lankėsi bendrovėse „Traidenis“ ir  „MV GROUP Production“. 

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą