Pagerbti ir įvertinti mieste gražią aplinką puoselėjantys alytiškiai

Alytaus miesto savivaldybėje pagerbti ir apdovanoti tradicinio kasmetinio aplinkos tvarkymo konkurso nugalėtojai ir prizininkai. 

„Jūs esate pavyzdys visiems, kaip reikia tvarkyti tą žalią, gražų ir mielą Alytų. Kuriate grožį ne tik sau – ir kaimynams, ir draugams, ir praeiviams, ir visiems, atvykstantiems į Alytų. Ačiū, kad kuriate grožį ir gražinate mūsų miestą. Ir ačiū savivaldybės administracijos specialistams, kurie kasmet pastebi ir įvertina tą grožį“, – apdovanojimų ceremonijos metu sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.  

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotojos Laimos Mulmienės, gražiausias ir originaliausias sodybas, gražiai aplinką tvarkančias įmones ir bendrijas savivaldybė įvertina nuo 1996 metų. Jos teigimu, dabar jau ir sunku būtų suskaičiuoti, kiek gražiai besitvarkančių alytiškių paskatinta ir apdovanota. „Galiu pasakyti tik tiek, kad pastebime, jog įvertinimas skatina žmones kitais metais dar labiau  puoštis ir tvarkytis“, – sakė L. Mulmienė.  

Įmonių ir įstaigų kategorijoje šiais metais pirmoji vieta atiteko Pulko gatvėje įsikūrusiai bendrovei „Aisvita“. Antroji – Alytaus miesto socialinių paslaugų centrui, trečioji – Alytaus pataisos namams. 

Daugiabučių namų savininkų bendrijų kategorijoje šiemet nugalėtojų laurus nuskynė DNSB Savanorių g. 3, antroji vieta – DNSB Ulonų g. 8, trečioji – DNSB Volungės g. 27.  

Švietimo įstaigų kategorijoje pirmoji vieta atiteko Alytaus lopšeliui-darželiui „Pušynėlis“,  antroji vieta – Alytaus „Vilties“ mokyklai-darželiui, trečioji vieta – Alytaus Putinų gimnazijai.  

Prekybos centrų kategorijoje nugalėtojai ir prizininkai išsirikiavo taip: Rotušės aikštėje esantys „Kavos namai“, Vilniaus gatvėje įsikūręs „Kavos skveras“ ir Tvirtovės gatvėje esanti „Šimtalapė“. 

Individualių gyvenamųjų namų kategorijoje gražiausia pripažinta Rimvydos ir Vidmanto Daučiūnų sodyba Kadugių gatvėje. Antroji – Daivos ir Rolando Andrulių sodyba Malūnininkų gatvėje, trečioji konkurso vieta – Vidos Sebastinienės sodyba Ūdrijos gatvėje. 

Gražiausia naujakurių sodyba pripažinta Gintarės ir Nerijaus Plytnikų sodyba Seinų gatvėje. Antroji vieta šioje kategorijoje įvertinta Jūratės ir Rolando Asadauskų sodyba Medkirčių gatvėje, trečioji – Putinų gatvėje esanti Aidos ir Kęstučio Rasymų sodyba.

Originaliausia sodyba šiemet pripažinta Kanklių gatvėje esanti Vitalijos ir Rimanto Pankų sodyba, antroji – Dianos ir Vyginto Blinstrubių sodyba Žemynos gatvėje. Trečioji vieta šioje kategorijoje atiteko Agnei ir Petrui Pikūnams iš Daugų gatvės. 

Gražiausiai savo aplinką puoselėjančių įstaigų, bendrijų ir sodybų šeimininkams įteiktos lentelės su atitinkamu užrašu, padėkos raštai ir bendrovės „Lankava“ čekiai, rožių žiedai, jiems skambėjo Alytaus muzikos mokyklos auklėtinių atliekami kūriniai.

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą