Alytaus poliklinikai – šeimos medicinos paslaugų akreditacija

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtino, kad VšĮ Alytaus poliklinika  yra akredituota šeimos medicinos paslaugai.  Tad Alytaus poliklinika yra pirmoji apskrities sveikatos priežiūros įstaiga, kuriai yra akredituota šeimos medicinos paslauga. 

Akredituotos įstaigos užtikrina ne tik gerą medicininę pagalbą,  bet ir yra pasiekusios aukštesnius paslaugų standartus, šeimos medicinos paslaugų atitiktį nacionaliniams akreditavimo standartams.

„Poliklinikai akreditavimas labai svarbus įvertinimas. Tai rodo, kad įstaiga yra pasiekusi aukštą aptarnavimo lygį, teikia aukštą kokybišką medicininę pagalbą, rūpinasi pacientų gerove, užtikrina, kad paslaugos būtų suteiktos laiku. Akredituos įstaigos užtikrina ne tik gerą medicininę pagalbą, bet ir yra pasiekusios aukštesnių paslaugų standartų“, – įvertinimu džiaugiasi VšĮ Alytaus poliklinikos direktorius Marius Jasaitis. 

Alytaus poliklinikos akreditacija džiugina ir Alytaus miesto savivaldybės vadovus. „Džiaugiuosi, kad mūsų įstaigos atitinka aukščiausius sveikatos įstaigoms keliamus kriterijus. Džiugu, kad jos nuolat tobulėja, pritraukia naujų medicinos darbuotojų ir stengiasi atitikti visus kokybinius reikalavimus.  Poliklinikai suteikta akreditacija reiškia, kad į šią įstaigą atėję žmonės gaus pačią kokybiškiausią paslaugą“, – teigė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. Miesto vadovas teigė tikintis, kad poliklinikos vadovai ir pati įstaiga ateityje nenustos tobulėti ir toliau koja kojon žengs į priekį su laikmečiu, technologijomis ir medicinos naujovėmis.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos Jurgitos Šukevičienės teigimu, Šeimos medicinos paslaugų akreditacija – svarbus įvertinimas įstaigai. „Siekiant šio statuso įdėta daug kruopštaus ir dažnai nematomo darbo, kuris pasiteisino. Iš sveikatos paslaugų reikalaujame daug, taigi ir kokybės gerinimas yra nenutrūkstantis procesas. Ši akreditacija – tai pripažinimas ir įvertinimas, kuriuo didžiuojamės“, – pridūrė mero pavaduotoja.

Pasak VšĮ Alytaus poliklinikos direktoriaus Mariaus Jasaičio, siekiant gauti šeimos medicinos paslaugų akreditaciją, šių metų rugpjūčio mėnesį jo vadovaujama sveikatos priežiūros įstaiga buvo vertinama specialios ekspertų komisijos. Poliklinika buvo vertinama  ekspertams stebint paslaugų teikimo procesą, bendraujant su pacientais, medicinos personalu, administracijos atstovais, apžiūrint patalpas, medicininę įrangą, analizuojant įstaigos dokumentus. 

Vertinimo metu, anot M. Jasaičio, didžiausias dėmesys buvo skiriamas pacientų sveikatos priežiūrai, patekimui pas šeimos gydytoją, prevencinių programų įgyvendinimui, informacinių technologijų taikymui. „Tinkamai valdoma sveikatos informacija, įgyvendinta pacientų teisių žalos politika, infekcijų kontrolė, vidaus medicinos audito veikla leidžia poliklinikos pacientams jaustis saugiai“,  – teigia poliklinikos direktorius. 

M. Jasaitis džiaugiasi darniu savo kolegų darbu siekiant užsibrėžto tikslo. „Pernai kartu su komanda išsikėlėme kartelę, kad sieksime paslaugos kokybės tikslo. Vyko intensyvus darbas, kuris, manyčiau, atsipirko su kaupu“, – bendrais darbo rezultatais džiaugiasi poliklinikos direktorius.

Poliklinikai akreditavimas labai svarbus įvertinimas. Vadovo teigimu, tai parodo, kad įstaiga yra pasiekusi aukštą aptarnavimo lygį, teikia aukštą kokybišką medicininę pagalbą, rūpinasi pacientų gerove, užtikrina, kad paslaugos būtų suteiktos laiku. 

Ams,  Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą