COVID-19: už ką atsakinga savivaldybė?

Alytaus miesto savivaldybės administracija informuoja, kad asmenų registravimas į vadinamąją karštąją liniją 1808, mobilius patikros punktus, asmenų saviizoliacijos tvarka ir priežiūra bei daugelis kitų sprendimų, susijusių su koronaviruso valdymu, yra kitų institucijų kompetencijos klausimai.

Savivaldybė nesiunčia jokių žinučių telefonu ar klausimų dėl asmenų saviizoliacijos ar kitokių nurodymų, susijusių su koronavirusu.

Šiuos dalykus sprendžia valstybės lygio ekstremalios situacijos vadovo – sveikatos apsaugos ministro priimti sprendimai, kuriais vieni ar kiti veiksmai dėl koronaviruso užkardymo yra pavesti atitinkamoms instancijoms.

Todėl labai prašome susilaikyti nuo įvairių priekaištų ir komentarų dėl vienokių ar kitokių sprendimų, sukeliančių nepatogumus. Dar kartą pabrėžiame, kad savivaldybė be atitinkamų institucijų nurodymų negali uždaryti vienos ar kitos mokyklos, darželio ar kitos savivaldybei pavaldžios ar jos teritorijoje esančios įstaigos.

Taip pat savivaldybė neturi jokios įtakos dėl asmenų registravimo į mobilų koronaviruso patikros punktą Alytuje, jų rezultatų ištyrimo ar atsakymo paskelbimo. Ji  yra atsakinga už mobilaus punkto veiklos organizavimą – galimybės asmenims išsitirti sudarymą.

Savivaldybė nenurodo su ja ir jos institucijomis nesusijusiems asmenims izoliuotis, atlikti testus ar panašiai. Su asmenimis susijusius sprendimus priima ar duomenis apdoroja atitinkama mėginius tirianti laboratorija ir  Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Savivaldybės kompetencijos klausimai yra asmenų, kurie neturi patalpų karantinuotis,  karantinavimas, pavežėjimas, tinkamo savivaldybės institucijų ir įstaigų bei įmonių darbo organizavimo kontrolė pandemijos ir karantino metu. 

Savo ruožtu primename, kad Alytuje augant užsikrėtimams virusu, būtina laikytis teikiamų rekomendacijų dėl fizinio atstumo ribojimo ir higienos reikalavimų.

 

Ams,  Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą