Nuo lapkričio 16 d. labiau ribojamas Alytaus viešojo transporto eismas

Nuo lapkričio 16 d. dar labiau ribojamas Alytaus viešojo transporto važiavimo grafikas, juo siekiama valdyti COVID-19 ligos plitimo grėsmes Lietuvoje paskelbtu karantino laikotarpiu.

„Privalomi ir neišvengiami Alytaus miesto viešojo transporto tvarkaraščių pakeitimai atlikti dėl paskelbto karantino, taikomų apribojimų ir todėl, kad keleivių, besinaudojančių viešojo transporto paslaugomis srautas, drastiškai sumažėjo, o nuostoliai auga“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus specialistė Diana Klimenkienė.

Ne tik Alytuje, tačiau ir visos Lietuvos miestuose šiuo laikotarpiu mažinamos keleivių vežimo paslaugos, atsisakoma kai kurių tarpmiestinių autobusų reisų.

Dianos Klimenkienės teigimu, iki karantino paskelbimo pradžios, lapkričio pirmosiomis dienomis dar buvo pakankamas keleivių srautas. „Žiniasklaidai vis labiau informuojant visuomenę apie didėjančius koronavirusine infekcija užsikrėtusių žmonių skaičius, skatinamą riboti nebūtiną judėjimą bei vengti didesnių susibūrimų, keleivių srautas gerokai sumažėjo, o patirti nuostoliai kiekvieną dieną auga. Todėl priimtas sprendimas mažinti autobusų eismą savaitgaliais ir švenčių dienomis, taip pat kai kuriuo laiku ir darbo dienomis. Siekiame užtikrinti tik būtiniausią susisiekimą su darbovietėmis, kuomet viešuoju transportu naudojamasi darbo tikslais.“

Atkreipiame dėmesį,  kad darbo dienomis kaip įprasta kursuoja visi autobusų maršrutai, išskyrus 3A ir 5 maršruto autobusus. Retinami 4 autobuso maršruto reisai, kuriais pastaruoju metu naudojosi mažiausiai keleivių, o šių maršrutų galutines stoteles yra galimybės pasiekti kitais autobusų maršrutais. 

„Dažnai sulaukiame pastabų, kad konkretaus autobuso maršrutas reisas tam tikru laiku yra perpildytas, nors po minutės ar kelių atvyksta ir kiti autobusų maršrutai, tačiau keleiviai vis tiek lipa į pirmąjį atvažiavusį, perpildytą autobusą. Šiuo mums visiems sudėtingu laikotarpiu raginame ir prašome keleivių palaukti kito autobuso, važiuoti kitu laiku tam, kad išvengtume didesnių susibūrimų, o nesant būtinybei,  vengti bet kokių kelionių bei didesnių susibūrimo vietų“, – kviečia D. Klimenkienė.

Alytaus miesto viešojo transporto grafikų pasikeitimai laikini, todėl autobusų stotelėse nauji tvarkaraščiai nėra kabinami. Tikslių grafikų kviečiame ieškoti stops.lt.

Kokie yra tvarkaraščių pakeitimai?

Darbo dienomis:

autobusai važiuos 5:00–09:30 ir 13:00–18:30 val., maršrutas Nr. 1 iki 23:39 val.;

rečiau kursuos autobuso maršrutas Nr. 4;

laikinai nekursuos autobusų maršrutai Nr. 3A ir 5. 5-ojo autobuso maršruto galutines autobusų stoteles (SB „Nemunas“ ir Medicininės reabilitacijos ir sporto centras) galima pasiekti 2-ojo ir 7-ojo maršrutų autobusais. 5-ojo autobuso maršruto alternatyva yra 2-asis autobuso maršrutas, jis kursuoja iki pat Medicininės reabilitacijos ir sporto centro, tuo tarpu SB „Nemunas“ keleivius, kaip įprasta, aptarnaus 7-asis autobusų maršrutas. 

Darbo dienomis 9:30–13:00 val., taip pat šeštadieniais, sekmadieniais ir šventinėmis dienomis viešasis transportas nevažiuos.

Keleivių prašome:

autobusų stotelėse bei viešajame transporte  dėvėti apsaugines veido kaukes arba respiratorius, be šių apsaugos priemonių keleiviai nebus vežami;

laikytis saugaus atstumo;

vengti atsiskaitymų grynaisiais pinigais;

atsiskaitant grynaisiais pinigais, su savimi turėti smulkių grynųjų pinigų. Prašytume, vengti didesnės vertės (10, 20, 50 Eur) banknotų, nes tokiu atveju gaunate daugiau grąžos, o tai didina užsikrėtimo riziką, be to, mažėjant atsiskaitymų grynaisiais, tiek grąžos gali neturėti vairuotojas;

pasinaudoti nemokamo persėdimo galimybe per 30 min. nuo pirmo pažymėjimo, jeigu nėra tiesioginio maršruto. Šią privilegiją turi tik el. bilieto naudotojai. Keleiviai, neturintys el. bilieto kortelių, jas už 3 Eur gali įsigyti iš autobusų vairuotojų ir papildyti el. piniginę mažiausia 3 Eur daugkartiniam naudojimui. 

Atkreipiame keleivių dėmesį, kad:

planuojant kelionę viešuoju transportu, prašytume vadovautis maršrutų tvarkaraščiais, kurie paskelbti internete https://www.stops.lt/alytus, mobiliesiems telefonams skirta nuoroda https://m.stops.lt/alytus/;

dėl išsamesnės informacijos darbo dienomis nuo 8 iki 17 val. prašome kreiptis mob. tel. 8 684 96 963 arba bet kuriuo paros metu el. paštu transportas@alytus.lt;

Alytaus miesto viešasis transportas karantino tvarkaraščiais kursuos iki Lietuvoje paskelbto karantino pabaigos.

Apgailestaujame dėl laikinų nepatogumų.

- Apie maršrutų aptarnavimo pažeidimus prašytume pranešti Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui tel. (8 315) 55 128 arba el. paštu viesojitvarka@alytus.lt.

- Dėl vairuotojų aptarnavimo pažeidimų prašytume informuoti vežėją – UAB „Kautra“, mob. tel. 8 617 68 467 arba el. paštu alytus@kautra.lt.

Ams,  Komunikacijos skyriaus informacija

 

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą