Prie dviejų įvažiavimo į miestą kelių – Alytaus miesto vėliavos

Nuo šiol sugrįžtančius alytiškius ir atvažiuojančius miesto svečius  į Alytų nuo Vilniaus ir Kauno pusių pasitiks, o išvažiuojančius iš miesto palydės plazdančios Alytaus miesto vėliavos.

Antradienį Naujosios gatvės (prie miesto ribos) ir A. Juozapavičiaus, Druskininkų, Takniškių, Normadijos ir Nemuno gatvių žiedinėse sankryžose įrengti 12 m aukščio juodi stiebai. Ant jų pakabintos dviejų metrų aukščio ir trijų metrų pločio Alytaus miesto vėliavos. 

Vėliavų stiebų pastatymu ir vėliavų gamyba rūpinosi konkursą laimėjusi įmonė „AKA baltic“. Įsigytos aštuonios Alytaus miesto vėliavos, kurios bus keičiamos susidėvėjus pakabintoms anksčiau. 

Ši paslauga savivaldybei kainavo 2 008 eurus. Pasirinkus keliais metrais mažesnį vėliavų stiebų aukštį, taip pat buvo sutaupyti ir keli tūkstančiai eurų. 

„Norime padėkoti minėtai įmonei už darbą, nes vėliavos pastatytos daug ankščiau nei tikėjomės. Taip pat įmonė padovanojo ir dvi  šiems stiebams pritaikytas Lietuvos trispalves vėliavas, jas žiedinėse sankryžose galėsime pakeisti svarbių Lietuvai dienų metu“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Lina Michalkevičienė.

Taip pat planuojama įrengti ir vėliavų apšvietimą, kad vairuotojai plazdančias vėliavas galėtų matyti ir naktį. 

AMS informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą