Jaunoms šeimoms Alytuje – dar platesnės galimybės įsigyti pirmąjį būstą

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus darbuotojai per 2020 metus parengė ir septyniasdešimt penkioms jaunoms šeimoms išdavė pažymas dėl galimybių gauti lengvatinį kreditą įsigyti pirmąjį būstą Alytaus mieste.

Pasak Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, prašymus dėl tokio kredito yra pateikusios dar trylika šeimų. 

„Pastarosiomis savaitėmis netyla telefonas, žmonės domisi, ar ir toliau galios lengvatiniai kreditai jaunoms šeimoms pirmam būstui įsigyti. Kai kas net ir vestuves norėtų paankstinti, kuo greičiau susituokti. Galime nuraminti – kol kas neturime jokių žinių, kad įstatymo nuostatos dėl paramos jaunoms šeimoms būtų keičiamos ar naikinamos, valstybės paskata ir toliau bus teikiama visoms jaunoms šeimoms, kurios atitinka keliamus reikalavimus paskatai gauti“, - sakė pašnekovė.

Ji priminė, kad Alytaus miesto savivaldybė bene pirmoji Lietuvoje prisideda prie valstybės teikiamos paskatos jaunoms šeimoms iki 36 metų, įsigyjančioms pirmąjį būstą. Praėjusių metų rugpjūčio mėnesį Alytaus miesto savivaldybės taryba yra patvirtinusi nuostatą, kad siekiant pritraukti labiausiai mūsų miestui reikalingus specialistus (gydytojus, mokytojus, inžinierius ir IT specialistus), savivaldybė padengia 5 procentus kredito, bet ne daugiau kaip 5 tūkstančius eurų.

A. Juonienė pasidžiaugė, kad kaip tik gruodžio viduryje dviejų jaunų specialistų šeimoms, įsigyjančioms pirmąjį būstą Alytuje bei dirbančioms mieste, Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu būsto kredito daliai padengti skirta daugiau kaip po 3 tūkstančius eurų. Minėtos lėšos bus pervestos būsto kredito davėjui, šeimoms jų grąžinti nereikės. 

Pasak vedėjos, maksimali kredito suma, kuriai šeimos gali teikti paraišką, yra 87 tūkstančiai eurų. Vėliau jau kredito įstaigos vertina konkretų įsigyti norimą turtą, šeimos pajamas ir jos padėtį bei sprendžia dėl konkrečios paskolos sumos bei lengvatų.

Plačiau apie galimybes Alytaus mieste pasinaudoti galimybe gauti lengvatinį kreditą pirmam būstui įsigyti visuomet galima pasiteirauti Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto ir verslo skyriuje tel. 8 626 56460 ir 8 618 66057 elektroniniu paštu aukse.juoniene@alytus.lt

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą