Savivaldybės paslaugų internetu užsisakyta beveik dvigubai daugiau

Per 2020 metus pripratome apsipirkti ar užsisakyti įvairias paslaugas ar prekes internetiniu būdu. Ne išimtis ir savivaldybės teikiamos paslaugos – pernai jų, lyginant su 2019 metais, gyventojai užsisakė beveik du kartus daugiau.

„Rezultatai tikrai džiugina. COVID-19 pandemija įrodė, kad paslaugas galima ir užsakyti, ir teikti elektroniniu būdu. Dėkoju visiems paslaugų vadovams ir paslaugų teikėjams. Jūsų visų indėlis siekiant tobulinti paslaugas, skleisti žinią apie jas, mokyti paslaugų gavėjus tinkamai užsakyti paslaugas elektroniniu būdu, siekis, kad paslaugos būtų suteiktos kuo trumpesniais terminais, yra labai reikšmingas. Be daugelio skyriaus specialistų kantraus ir kruopštaus darbo tokie rezultatai nebūtų pasiekti“, – sako Alytaus miesto savivaldybės administracijos Vidaus administravimo skyriaus vedėja Asta Guzienė. 

Elektroniniu būdu teikiamų paslaugų dalis nuo visų teikiamų paslaugų 2020 metais buvo 22, 20 proc., o 2019 m. – 12,7 proc. Elektroninių paslaugų procentas skaičiuojant nuo galimų užsakyti elektroninių paslaugų pernai – 22, 47 proc. 2019 m. – 13,22 proc. 

E. paslaugų portale užsakytų paslaugų dalis nuo visų galimų per e. paslaugos portalą užsakyti paslaugų 2020 m. buvo – 40,04 proc., 2019 m. – 22,43 proc. SPIS portale užsakytų el. paslaugų dalis nuo visų  per SPIS suteiktų paslaugų 7,56 proc., 2019 m. tik 2,11 proc.

MEPIS ir LGRIS sistemose užsakytų elektroninių paslaugų dalis nuo visų  Civilinės metrikacijos skyriaus suteiktų paslaugų – 47,20 proc., 2019 m. – 31,70 proc. O „Infostatyba“, TPDRIS, ŽPDRIS, TOPD ir kitose sistemose užsakytų el. paslaugų dalis nuo visų  Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus suteiktų paslaugų – 97,22 proc., 2019 m. – 95,03 proc.

Skatiname ir kviečiame gyventojus ir toliau aktyviai naudotis elektroninėmis paslaugomis. Naudodamiesi kompiuteriu ar išmaniuoju telefonu, jas galite rasti www.alytus.lt skiltyje „Kuo galime padėti?“  

Taip pat jas galite užsisakyti: 

Metrikacijos paslaugų informacinėje sistemoje MEPIS,

Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje SPIS

Statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje INFOSTATYBA,

Teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje TPDRIS,

Žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo informacinėje sistemoje ŽPDRIS

Paslaugų prašymai teikiami naudojantis E.pristatymas informacine sistema. 

Spręsdami aktualius klausimus ir naudodamiesi elektroninėmis paslaugomis, sutaupysite daug laiko ir daugelį paslaugų gausite net neišėję iš namų. Kviečiame kuo daugiau naudotis išvardytomis galimybėmis.   

Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą