Pristatyta augintinių erdvė Jaunimo parke: „Vaizdas viršijo visus lūkesčius!”

Jaunimo parkas – vieta visai šeimai. O šeima ne tik tėvai, vaikai, seneliai, bet ir jų augintiniai. Kaip ir visiems kitiems – mažiems ir dideliems, ramaus ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams, keturkojams Jaunimo parke taip pat numatyta atskira erdvė. Alytaus miesto savivaldybės sudaryta darbo grupė Jaunimo parkui vystyti šunų mylėtojų bendruomenei pristatė augintinių erdvės vizualizaciją.

Svarbiausia – saugumas

„Su šunų augintojais buvome susitikę dar vasarą. Tuomet klausėme jų nuomonės ir prašėme patarimų, kaip jie įsivaizduoja šią erdvę, kokios infrastruktūros čia reikėtų. Prašymas buvo trumpas ir aiškus – sukurti saugią erdvę, kur keturkojai galėtų socializuotis, nes tokių saugių vietų esą net visoje Lietuvoje sunku surasti. Norus išgirdome, namų darbus padarėme ir norime pasidalinti rezultatais”, - virtualų susitikimą su šunų mylėtojais atidarė Alytaus meras Nerijus Cesiulis.

O norai ir lūkesčiai keturkojus auginančios bendruomenės buvo paprasti – reikėjo ne įspūdingų atrakcionų ar dresūros aikštelių, o saugiai aptvertos teritorijos, kurioje keturkojai galėtų laisvai socializuotis, nesukeldami grėsmės ar nepasitenkinimo kitų parko lankytojų atžvilgiu. 

„Numatėme aukštą, saugią tvorą. Galutinio sprendimo, kaip ji atrodys, dar nėra, tačiau svarstomi keli variantai. Norisi, kad tvora nesugadintų bendro parko vaizdo, tačiau būtų praktiška ir atitiktų bendruomenės lūkesčius. Taip pat numatėme vandens stotelę atsigaivinti, suoliukus šeimininkams pailsėti ir, žinoma, šiukšlių dėžes šunų ekskrementams”, - augintinių erdvės vizualizaciją pristatė Artūras Mažeika, architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus specialistas.

Šunų augintojai neslėpė džiaugsmo – jų norai buvo išgirsti, o vizualizacija netgi pranoko visus lūkesčius.

„Net nesitikėjome, kad bus taip gerai. Padarėte daugiau nei prašėme. Kai praėjusią vasarą kalbėjome, kas toje teritorijoje turėtų atsirasti – įsivaizdavome kur kas paprastesnį variantą. O čia viskas apgalvota iki smulkmenų – tvora, suoliukai, dėžės ekskrementams. Tai bus geriausia vieta mieste keturkojų socializacijai”, - džiaugėsi šunų mylėtoja Žaneta.

„Tai kada atidarymas?” - tiesiai šviesiai paklausė šunų augintojas Deividas, visi susirinkę šunų augintojai klausimą palydėjo plojimais ir prapliupo juoktis. 

„Mums svarbiausia, kad jums viskas tinka ir patinka. Nes tai jūsų erdvė, kurioje su savo keturkojais leisite laisvalaikį. Pinigai numatyti, vizualizacija yra, vadinasi, pagaliau galėsime pradėti procesus”, - sakė meras N. Cesiulis.

Planuojama, kad geri norai realybe virs vasaros gale. Augintinių erdvei įrengti numatyta 30 tūkst. eurų.

Jaunimo parkas – geriausia vieta šeimai

Maksimaliai išsaugant parko struktūrą ir autentiškumą Jaunimo parką siekiama paversti unikaliu traukos centru, kuriame būtų gera ir jaunam, ir vyresniam, aktyvaus laisvalaikio mėgėjui ir tam, kuris ieško ramybės gamtos prieglobstyje. Atsižvelgiant į gyventojų poreikius, Jaunimo parke iš viso numatytos 7 zonos:

Šeimos erdvė: Laimėjus projektą, čia turėtų atsirasti įspūdinga, Lietuvoje dar nematyta vaikų žaidimų aikštelė su muzikine arka, aštuonių metrų bokštu su čiuožyklomis, supynėmis ir daug kitų pramogų. Šeimos čia taip pat gali smagiai praleisti laiką kepdami šašlykus, dešrainius ar ko tik širdis geidžia.

Jaunimo erdvė: Buvusi vasaros estrada jau dabar paversta riedutininkų, riedlentininkų, dviratininkų, paspirtukininkų parku. Kalneliai ir rampos tokie, kad čia gali vykti aukščiausio lygio sporto renginiai!
Taip pat norima užbaigti pradėtus darbus ir pilnai išpildyti jaunimo lūkesčius. Todėl artimiausiu metu ant šlaito atsiras laiptai–suoliukai ir stoginė. Ateityje šalia parkūro taip pat galėtų atsirasti alpinizmo sienelės. 

Senjorų erdvė: Ši zona pasirinkta neatsitiktinai. Kiek atokiau nuo klegančio jaunimo, kad mūsų senjorai galėtų mėgautis gamtos ramybe, susitikti, pabendrauti. 
Čia ketinama įrengti šiuolaikiškas stogines ir suoliukus, akis džiuginti gėlynais. Taip pat žaidimų stalus, kur senjorai galėtų žaisti šachmatais ir šaškėmis. Esant dideliam poreikiui, erdvė būtų dar plečiama iš Dainavos mikrorajono pusės. 

Renginių erdvė: Tai pati atviriausia erdvė šalia Voro skulptūros. Parko širdis. Čia jokia papildoma infrastruktūra neplanuojama, kad esant reikalui galėtų vykti įvairūs renginiai.

Sporto erdvė: Tai vienintelė erdvė, išsidėsčiusi trijose skirtingose parko vietose. Pirmojoje jau įrengtos 3 tinklinio aikštelės. Antrojoje atsiras krepšinio aikštelė. Trečiojoje išliks alytiškių pamėgti lauko treniruokliai.

Augintinių erdvė: Šeima – ne tik tėvai, vaikai, seneliai. Tai ir mūsų augintiniai. Todėl jiems taip pat išskirta zona, kurioje jau visai netrukus atsiras tvora apjuosta aikštelė šunų socializacijai, žaidimams skirtais įrenginiais.

Pasimatymų erdvė: Reljefiškai tai yra viena gražiausių parko vietų. Jauki ir romantiška. Planuojama, kad čia landšafto profesionalai sukurs tikrą šedevrą, kuris džiugins kiekvieno praeivio akis. Čia planuojamas ir meilės labirintas. 

Taip pat planuojama naujai pažvelgti į Jaunimo parko skulptūras, jas apšviesti ir apie jas papasakoti, galbūt netgi pačių autorių lūpomis. Unikalių metalo – plastiko skulptūrų Jaunimo parke iš viso yra 10.

AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą