Kaip vienoje senoje patarlėje: patys muša – patys rėkia

Socialiniuose tinkluose kartas nuo karto vis pasirodo žinutės, kuriose piktinamasi, kad Alytaus miesto savivaldybė Alytaus aerodrome „niokoja“ aviatorių turtą. 

Keista girdėti ir apie tai skaityti po to, kai pačių aviatorių atstovai jau ne kartą yra viešai pareiškę, kad visą jiems reikalingą turtą iš patalpų jie yra pasiėmę, o likęs jiems nėra reikalingas. 

Alytaus miesto savivaldybė po to, kai baigėsi teisiniai ginčai su Alytaus aeroklubu dėl LR Vyriausybės nutarimu savivaldybei perduoto turto perdavimo teisėtumo šių metų kovo pradžioje, ne kartą kreipėsi į aeroklubą kviesdama, ragindama, o vėliau ir įpareigodama iš patalpų pasiimti Alytaus miesto savivaldybei nepriklausantį turtą.

Pačių aviatorių prašymu turto pasiėmimo terminas nuo balandžio mėnesio buvo atidėtas arba pratęstas keletą kartų. Tai aiškiai liudija ir dokumentų datos.  

2021-04-07 raštu Nr. SD-2796 „Dėl aviacinio turto perdavimo pagal panaudos sutartį“ Alytaus aeroklubas įpareigotas iki 2021-04-30 pasiimti Alytaus miesto savivaldybei nepriklausantį turtą.

2021-05-04 raštu Nr. SD-3682 „Dėl turto pasiėmimo iš savivaldybei nuosavybės teise priklausančių pastatų laiko pratęsimo“ Alytaus aeroklubui terminas pasiimti Alytaus miesto savivaldybei nepriklausantį turtą pratęstas iki 2021-05-21.

2021-05-25 raštu Nr. SD-4402 „Dėl turto pasiėmimo iš savivaldybei nuosavybės teise priklausančių pastatų laiko pratęsimo“ terminas pasiimti savo turtą Alytaus aeroklubui pratęstas iki 2021-06-30.

Liepos pradžioje, savivaldybei perduotose patalpose rengiantis apgyvendinti nelegalius migrantus, patys Alytaus aeroklubo atstovai savivaldybės specialistus tikino, kad visus savo daiktus jie jau pasiėmė.
 
Pasak Alytaus miesto savivaldybės Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, ji pati ir kiti skyriaus darbuotojai ne kartą, net ir savaitgaliais dalyvaudavo aviatoriams pasiimant savo turtą. 

„Aviamodeliuotojai savo modelius tikrai pasiėmė, nereikia netiesos sakyti. O kaip tas kitas turtas apleistose patalpose atrodė, galima nuotraukose pamatyti. Tai ir seni sulūžę mokykliniai stalai, baldai, kitas inventorius. Beje, įvairūs daiktai palikti ir aerodromo teritorijoje esančiame namelyje, kuris buvo vadinamas bendrabučiu, nors ten nuolat gyveno viena šeima. Prie jo ir dabar visi daiktai sandėliuojami, jeigu jau prisireikė to turto – gali bet kada jį pasiimti“, - sakė vedėja.  


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą