Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė trims investicijų sutartims

Ketvirtadienį posėdžiavusi Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė bendrovių „Dzūkijos investicijos“, „VA STATYBA“, „ARADAS“ investicijų sutartims Pramonės parke. 

Minėtoms įmonėms bus išnuomoti žemės sklypai esantys Sidabrio ir Fortų gatvėse, kuriuose jos būsimuose gamybos paskirties pastatuose įsipareigoja sukurti ne mažiau kaip 81 darbo vietą. 

Ekologinių pakuočių gamybos ir sandėliavimo veiklai vykdyti „Dzūkijos investicijoms“ bus išnuomotas 0,5591 ha ploto žemės sklypas. Įmonė planuoja sukurti ne mažiau kaip 6 darbo vietas ir investuoti 600 tūkst. eurų. 

Medinių, metalinių konstrukcijų gamybos veiklai planuojančiai „VA STATYBAI“ bus išnuomojamas 3,6887 ha ploto žemės sklypas  Fortų gatvėje. Įmonė planuoja sukurti ne mažiau kaip 37 darbo vietos bei investuoti daugiau kaip 1,8 mln. eurų. 

Bendrovei „ARADAS“ bus išnuomoti keturi sklypai, kurių bendras plotas siekia 3,5281 ha. Bendrovė planuoja užsiimti langų ir durų gamyba, investicijos sieks 3 mln. eurų, įsipareigojama sukurti ne mažiau kaip 38 darbo vietas. 

Visos trys įmonės statybas ketina pradėti 2022 metais, o naujos gamyklos turėtų pradėti veikti nuo 2024 metų.

Posėdyje buvo pritarta ir bendrovės „VIRPIL“ prašymui papildyti turimą sutartį padidinant numatomas investicijas. Pagal su Alytaus miesto savivaldybe praėjusių metų pabaigoje pasirašytą sutartį, įmonė buvo numačiusi nuo sutarties pasirašymo dienos per 36 mėnesius investuoti beveik 930 tūkstančių eurų. Dabar įmonė nusprendė investuoti gerokai daugiau – 3 milijonus eurų. 

Taip pat tarybos nariai pritarė prašymui nutraukti dar 2017 metais pasirašytą investicijų sutartį su bendrove „Luxe pools“. Šiuo prašymo pagrindu minėtai įmonei nutraukta ir  žemės sklypo, esančio Sidabrio gatvėje, nuoma. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą