Naujojoje gatvėje ir Likiškėlių-Statybininkų gatvių sankryžoje šviesoforai veiks nuolat

Alytaus miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija spalio 8 dieną, nagrinėjusi klausimą dėl šviesoforų ilgesnio veikimo laiko mieste, nusprendė, kad visoje Naujojoje gatvėje ir Likiškėlių-Statybininkų gatvių sankryžoje šviesoforai veiks nuolat.

Miesto ūkio skyriaus specialistų teigimu, šviesoforai atitinkamose sankryžose veikti nauju darbo režimu turėtų būti perprogramuoti per savaitę. 

Komisijos nariai konstatavo, kad vakarais išjungus eismo reguliavimą šviesoforais, paliekant juos tik mirksėti geltona spalva, vairuotojai viršija leistiną greitį, eismo dalyviams, ypač važiuojantiems šalutine gatve vairuotojams, o ir pėstiesiems yra nesaugu. Veikiantys šviesoforai greičio mėgėjus bent šiek tiek sutramdytų. 

Posėdyje buvo nagrinėtas visų šviesoforų mieste veikimo laikas, eismo srautai sankryžose. Daugelio komisijos narių nuomone, šviesoforų darbo laiko prailginimas viena kita valanda neduotų pakankamo efekto, tad apsispręsta, kad didžiausio eismo intensyvumo vietose šviesoforai išjungiami nebus.

Jau anksčiau Saugaus eismo komisija yra nutarusi, kad nuolat visą parą šviesoforai veiks Kalniškės-Putinų-Naujosios gatvės sankryžoje prie autobusų stoties.

Alytaus mieste yra 20 šviesoforais reguliuojamų sankryžų ir pėsčiųjų perėjų. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą