Milijonų vertės sutartis – nauji statiniai ir naujos darbo vietos

Antradienį Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir bendrovės „Aradas“ vadovas Ugnius Adomaitis pasirašė investicijų sutartį. 

Ja vadovaujantis, savivaldybė įsipareigoja išnuomoti atitinkamus žemės sklypus Pramonės parke ir taikyti skatinimo priemones investuotojui pagal šios sutarties sąlygas bei galiojančių įstatymų nuostatas, o investuotojas per tris metus nuo sutarties pasirašymo investuoti 3 milijonus eurų. Taip pat įsipareigojama per tą laikotarpį pradėti gamybą bei sukurti ne mažiau kaip 38 darbo vietas, o vidutinis darbo užmokestis būtų ne mažesnis nei atitinkamo sektoriaus Lietuvos Respublikos vidurkis.

Verslininkai taip pat įsipareigoja per 12 mėnesių nuo sutarties pasirašymo dienos gauti statybas leidžiantį dokumentą, per 6 mėnesius nuo statybos leidimo išdavimo dienos pradėti statybas žemės sklype ir įvykdyti ne mažiau kaip 30 procentų statybos darbų.

„Man labai smagu pasirašyti sutartį su alytiškiais – jūs žinote, kur ateinate, žinote, ko siekiate. Matome jūsų galimybes, tikime planais ir džiaugiamės, kad iš gamybos plėtros kursite pridėtinę vertę ne tik įmonei, bet ir miestui. Iš savo pusės savivaldybė padarė daug, ten, kur nuo mūsų priklauso, visuomet padėsime ir toliau“, - pasirašydamas sutartį sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Savivaldybė sutartyje įsipareigojo investuotojus 7 mokestinius laikotarpius atleisti nuo žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčio, o kitus mokestinius laikotarpius šie mokesčiai bus sumažinti 50 procentų.
         
Bendrovė „Aradas“ užsiima PVC, kompozitinių, aliuminių langų, durų, fasadų ir kitų konstrukcijų projektavimu, gamyba, pardavimu. Viešai pateikiamais duomenimis, joje šiuo metu dirba 76 darbuotojai. Vidutinis priskaičiuotas atlyginimas sudaro virš 2000 eurų, metinės pardavimo pajamos viršija 11 milijonų eurų.

Pasak bendrovės „Aradas“ vadovo Ugniaus Adomaičio, įmonės planuose pardavimo apimtis iki 2025 metų išauginti daugiau kaip du kartus. „Mūsų tikslas koncentruoti gamybos padalinius vienoje vietoje ir jau 2023 metais mes planuojame Alytuje pastatyti mažiausiai 6000 kvadratinių metrų ploto patalpas gamybai. Pasiekti mūsų planuojamiems pajėgumams reikės mažiausiai 10 000 kvadratinių metrų ploto ir tokias galimybes mes turėsime“, - sakė direktorius. 

Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą