Pritarta kelių priežiūros ir plėtros programai – ant miesto gatvių bus naujas asfaltas, nauji dviračių takai ir tvarkomi šaligatviai

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino Alytaus miesto savivaldybės vietinės reikšmės kelių priežiūros ir plėtros 2022–2024 m. programą ir pritarė joje numatytiems projektams.
Šios programos pagrindinis tikslas - užtikrinti susisiekimo infrastruktūros plėtrą ir atnaujinimą, programa apims vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūrą, taisymą, tiesimą bei saugaus eismo sąlygų užtikrinimą.

Ši programa taip pat padės vykdyti ir miesto strateginį tikslą - tvariai ir sumaniai vystyti miesto infrastruktūrą.

Įgyvendinant minėtą programą bus išplėsti, rekonstruoti ir suremontuoti įvairūs susisiekimo infrastruktūros objektai.

Šiuo metu Alytaus mieste yra 155,6 km asfaltuotų gatvių ir vidaus kelių. Dalies iš jų dangos neatnaujintos nuo statybos pradžios ir būtini jų remonto bei rekonstrukcijos darbai. Todėl pagal programą planuojama atnaujinti  Ulonų g. dalies nuo Santaikos g. iki Varėnos g. asfaltbetonio dangą, Santaikos g. nuo sankryžos su Pulko g. iki sankryžos su Likiškėlių g. (kartu ir Likiškėlių g. sankryža) asfaltbetonio dangą. Bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė Šaltinių gatvėje, rekonstruota Sudvajų g. asfaltbetonio danga, įrengtos  dvi žiedinės sankryžas, atnaujinta S. Dariaus ir S. Girėno g. atkarpos šaligatvių danga. Bus atnaujinta Tvirtovės g. atkarpa nuo Jotvingių gatvės iki Ligoninės ir Žiburio gatvių, atnaujinta Tvirtovės g. atkarpą nuo Ligoninės iki Kauno gatvės bei suremontuoti du tiltai. 
 
Žvyruotų gatvių asfaltavimo darbai bus ir toliau tęsiami pagal parengtą žvyruotų gatvių studiją. Planuojama išasfaltuoti Kreivosios, Alovės, Saulėnų, Ateities, Šilelio, Zaidų, Tiesos gatves, Medžiotojų gatvės dalį, bei Aukštakalnio, Obelytės, Technikų, Girakalnio, Užuovėjos, Audros gatves ir parengti 13 techninių projektų.
 
Per numatytą laikotarpį taip pat planuojama tvarkyti įvažiavimo kelius, automobilių stovėjimo aikšteles ir šaligatvius savivaldybės ir bendrojo finansavimo lėšomis.

Savivaldybės planuose - įrengti  pėsčiųjų dviračių taką nuo Klevų g. iki privažiavimo į Pramonės rajoną, taką nuo Ligoninės g. iki Jotvingių g., įvažiavimo kelią iš Ligoninės g., rekonstruoti automobilių stovėjimo aikštelę prie Jaunimo parko, įrengti dviračių ir pėsčiųjų taką nuo Ramybės g. iki Šlaito g., įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką, jungiantį Piliakalnio g. ir Baltosios rožės tiltą, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus Žuvinto, Lauko, Stoties, Kalniškės gatvėse,  Statybininkų g. nuo Jurgiškių g. iki Punsko g. ir  A. Juozapavičiaus g. nuo Panemuninkėlių g. iki Jiezno g. 

Tikimasi, kad įgyvendinus šią programą padidės asfaltuotų gatvių ilgis, sumažės oro tarša, pagerės esama kelių, gatvių danga, bus pagerinta esamų dviračių takų infrastruktūra ir pagerės eismo saugumas.
 
Šiems projektams įgyvendinti bus skiriamos iš savivaldybės biudžeto, valstybės biudžeto ir ES fondų lėšos.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą