Pasveikinti šventiniu laikotarpiu miestą puošę alytiškiai

Ketvirtadienį Alytaus miesto vadovai padėkojo Kalėdiško Alytaus konkurso nugalėtojams ir jiems įteikė padėkas bei dovanas už žaismingą miesto puošimą ir šventinės nuotaikos sukūrimą mieste. 

„Anksčiau Alytus neturėjo didelės tradicijos puoštis, o dabar  matome įdomius, gražius ir išskirtinius objektus, kurie traukia žmones, jie važiuoja apžiūrėti jų, nusifotografuoti. Savivaldybė neišgali viso miesto puošti, ji papuošia Rotušę, centrines erdves ir gatves, bet kiekvienas objektas, kuris puošiasi individualiai, sukuria Kalėdinę nuotaiką. Kuo daugiau tokių objektų atsiras, tuo miestas bus gražesnis ir įdomesnis. Linkime, kad kuo daugiau namų būtų šviesesni, kad kuo daugiau namuose būtų tos kalėdinės nuotaikos“, – kviesdamas tai daryti ir kitąmet, sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis. 

Šiemet komisija išrinko dvylika nugalėtojų pagal atskiras kategorijas. 

Jos sprendimu įmonių ir įstaigų kategorijoje originaliausią aplinką sukūrė „Kavos skvero“ ir Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filialo kolektyvai, aplinką praturtinę ne tik žaluma alsuojančiais elementais, sūpynėmis, prakartėle, bet ir amatų kiemeliu. 

Meniškiausią aplinką sukūrė Alytaus kultūros centras, žaluma ir raudonais akcentais nuspalvinęs visas pagrindines centro erdves. Išradingiausiu tapo Alytaus miesto teatro kolektyvas – šviesomis, seniais besmegeniais, aukštyn kojomis kabančiomis eglutėmis ir kitais šventiniais atributais papuošęs teatro erdves. 

Konkurso metu buvo vertinama, kaip įmonės, įstaigos, daugiabučiai ir individualūs namai bei švietimo įstaigos papuošia savo aplinką. Gruodžio pabaigoje komisija įvertino visų pastangas ir išrinko įspūdingiausiai atrodančias atskirų kategorijų puošmenas. Alytiškiai publikos simpatijų prizą galėjo skirti rinkdamiesi iš daugiau kaip 90 nuotraukų ir balsuodami už, jų vertinimu, įspūdingiausiai papuoštą aplinką. 

Tokią per šias Kalėdas, daugelio nuomone, sukūrė lopšelio-darželio „Du gaideliai“ kolektyvas. Tai pirmoji švietimo įstaiga, kuri surinko daugiausiai publikos simpatijų nuo tada, kai vyksta balsavimas feisbuke. 

„Džiugu, kad gražiai papuoštos aplinkos kasmet vis daugėja, pastebime, kad kaimynai užkrečia kaimynus pasipuošti bent minimaliais akcentais. Išrinkti tik po tris kiekvienos kategorijos nugalėtojus šiemet buvo labai sudėtinga, norėjosi įvertinti daugelį už pastangas ir idėjas, tačiau su komisija ilgai svarstėme, kas šiemet įdėjo daugiausiai širdies puošiant ir kas nustebino. Dėkojame visiems,  prisidėjusiems prie šventinio miesto veido, tikimės, kad ir ateityje sulauksime įdomių ir išskirtinių kalėdinio miesto pasipuošimo akcentų“, – sakė Alytaus miesto kalėdinio pasipuošimo komisijos pirmininkė, mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Šventiniais akcentais puošėsi ir individualių namų gyventojai: originaliausią aplinką sukūrė Pulko  gatvės gyventojai, kurie švytinčiais elniais, stilizuota kalėdine suknele pasipuošusia ledi ir kitais akcentais papuošė savo kiemą. Meniškiausią aplinką kūrė Suvalkų gatvės gyventojai mediniais elniais, eglutėmis ir raudonais akcentais, o išradingiausiai pasipuošė Pabalių g. gyventojai, į savo teritoriją atsivežę 50 metų senumo roges bei prie namų durų sukonstravę didžiulę arką.

Daugiabučių namų kategorijoje meniškiausiai pasipuošė Tvirtovės g. 15 namo bendrija, išradingiausiai – Vingio g. 27 namas, o originaliausiai – Tvirtovės g. 13 namo bendrija. 

Tarp švietimo įstaigų išradingiausiai pasipuošė Alytaus mokyklos-darželio „Viltis“ kolektyvas, originaliausiai – Vidzgirio progimnazijos kolektyvas, o meniškiausiai  – „Vaikystės namelio“ MB kolektyvas.

Visiems nugalėtojams įteikti bendrovės „Lankava“ čekiai, diplomai ir atminimo dovanos.  

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą