Dėkojame ukrainiečius savo namuose priimti pasirengusiems daugiau nei 50 alytiškių šeimų

Alytaus miesto savivaldybei pakvietus alytiškius savo namuose apgyvendinti nuo karo Ukrainoje bėgančius šios šalies žmones, vos per keletą dienų atsirado 51 savanoris.

Nors ukrainiečiai gyvena tik keliose alytiškių šeimose, savanorių, galinčių apgyvendinti žmones savo namuose, registracija nėra stabdoma. 

„Sulaukiame gyvenamąjį plotą ukrainiečiams norinčių suteikti alytiškių klausimų, kodėl jų būstuose dar neapgyvendinti nuo karo bėgantys Ukrainos žmonės. Kaip žinome, Alytuje yra įkurtas Ukrainiečių registracijos centras, jame šios šalies žmonės gali apsistoti iki 72 val. Nors Migracijos departamentas minėtame centre jau užregistravo daugiau nei 300 ukrainiečių, o čia aptarnauta buvo jau daugiau kaip tūkstantis šios šalies piliečių, visi jie po kurio laiko išvyko iš Alytaus į kitus Lietuvos miestus, pas giminaičius, draugus ar į kitas Europos šalis. Matydami, kad situacija kasdien keičiasi, o atvykstančių į Registracijos centrą ukrainiečių skaičius auga, nestabdome savanorių, galinčių apgyvendinti žmones savo namuose, registracijos ir daugiau nei 50 ukrainiečiams siūlomų gyvenamųjų vietų dėl prognozuojamų ženkliai didesnių srautų VRM prašymu laikome rezerve“, – situaciją aiškina ir alytiškiams už pagalbą dėkoja Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorė, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Ona Balevičiūtė.

Su visais savanoriais, norinčiais savo namuose neatlygintinai  priglausti ukrainiečius, bus sudarytos būsto panaudos sutartys. Vadovaujantis šiomis sutartimis, alytiškių ukrainiečiams skiriamas gyvenamasis plotas ir jame esantis turtas bus apdraustas.

Savanorių, galinčių apgyvendinti atvykusius žmones, registracija: https://bit.ly/3Cn7BQQ

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą