Miesto pokyčiai: Pulko ir Daugų gatvių eismas taps saugesnis

Siekiant užtikrinti saugesnį ir patogesnį susiekimą, Alytaus miesto savivaldybės saugaus eismo komisijos sprendimu atsiras Pulko ir Daugų gatvių pokyčių. 

Šiuo metu važiavimas Pulko gatve daugeliui vairuotojų primena slalomą – abiejuose kelkraščiuose gyventojai stato automobilius, tad prasilenkti su kitais eismo dalyviais yra sunku, o kartais net neįmanoma, tenka sustoti ir praleisti sunkiasvores transporto priemones ar viešojo transporto autobusus visiškai sustojant. Tai, pasak Alytaus miesto savivaldybės saugaus eismo komisijos pirmininko Ryčio Vitkausko, ne tik apsunkina važiavimą šia gatve, bet sukelia ir avarines situacijas.

Siekiant palengvinti ir užtikrinti saugesnį judėjimą šia gatve bus įrengtas automobilių stovėjimą draudžiantis kelio ženklas „Sustoti draudžiama“ Pulko gatvės atkarpos kairėje pusėje nuo Vytauto g. 2 iki Aušros g. 1. O dešinėje pusėje tokie patys ženklai bus įrengti nuo Pulko g. 80 iki Pulko g. ir Rūtų g. žiedo. 

Ženklai jau gaminami ir bus įrengti už poros savaičių. 

Saugesnis judėjimas bus užtikrintas ne tik keliaujantiems automobiliu, bet ir pėstiesiems. 

Dėl Ulonų gatvės remonto, padidėjus automobilių srautui apylankoje pro Daugų gatvę, šalia gyvenantys ir dirbantys žmonės negali saugiai pereiti sankryžos, esančios Ulonų ir Daugų gatvių sankirtoje link maršrutinio transporto stotelės.

„Vairuotojai jų nepraleidžia, o artimiausia pėsčiųjų perėja yra maždaug už 320 metrų“, – sakė R. Vitkauskas. Komisija gyventojų pasiūlymui dėl pėsčiųjų perėjos įrengimo pritarė, perėją žymintys ženklai jau įrengti, o balandžio mėnesį bus atlikti ir kelio dažymo darbai.

32318 8fb978ada850892dba7ec2139b567ce9

Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą