Artėjant vasaros sezonui intensyviai tvarkomos Alytaus viešosios erdvės

Praėjusį penktadienį Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Povilas Labukas, administracijos direktorė Ona Balevičiūtė ir Miesto ūkio skyriaus specialistai apžiūrėjo tvarkomą Pramonės rajoną, erdves prie  Didžiosios Dailidės ežerėlio, pėsčiųjų takus ir šaligatvius bei Užupių kapines. 

Įvertintas Didžiosios Dailidės ežerėlio paruošimas vasaros sezonui. Gyventojus, kurie mėgsta leisti laiką greta jo, pasitiks atnaujinta infrastruktūra – perdažyti suoliukai, persirengimo kabinos, pavėsinės ir suolai bei stalai.

Tiems, kurie mėgsta romantiškus pasivaikščiojimus taku nuo Tūkstantmečio tilto iki Medelyno gatvės, atvertas vingiuoto Nemuno vaizdas. Pakrantėje, kuri ribojasi su taku, iškirsti menkaverčiai krūmai ir medžiai, atnaujinti suoliukai. Nuo šiol gyventojai galės mėgautis Nemuno vaizdu  nuo tako nuolat, o ne kaip ankščiau, kuomet išvysdavo jo vaizdą tik tam tikrose vietose ar priėję mažais takeliais arčiau upės. 
Akmeninio grindinio tako dalyje nuo Baltosios rožės tilto iki miesto ribos planuojama įrengti apie 1,5 m pločio asfaltuotą taką dviratininkams, kad jie lengviau galėtų pasiekti dar pernai išasfaltuotą kelią nuo miesto ribos iki sodų bendrijos „Nemunas“. 

Tvarkomos ir Užupių g. kapinės – didinimas sklypo plotas laidojimui, senus konteinerius keičia naujos tvarkingos konteinerių aikštelės. Taip pat planuojama įrengti aikšteles žaliosioms atliekoms, bei sutvarkyti vandens aikšteles, kad neliktų nesaugių šulinių. 

Apžiūrėtos ir gyvūnų kapinės, kuriose jau yra palaidotas pirmasis augintinis. Čia dar bus tvarkoma erdvė, o ant jau įrengtų vartelių užkabintas ženklas, žymintis gyvūnų kapines. 

Miesto apžiūros metu apžiūrėti ir sklypai esantys Fortų, Sidabrio ir Verslo gatvėse. Minėtų gatvių sklypuose iškirsti menkaverčiai krūmai ir medžiai. Neabejotinai sutvarkyti sklypai tarps patrauklesni investuotojams. Erdvių tvarkymo darbai atlikti ir kitose miesto vietose, tokiose kaip Žirgų gatvės pradžia  ar takas esantis šalia Ūdrijos gatvės.  

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą