Prašo padėti pabėgėliams: trūksta indų ir stalo įrankių

Juozapavičiaus g. 33 įsikūrusiame ukrainiečių apgyvenimo koordinavimo centre teikiama humanitarinė pagalba, kurią koordinuoja Lietuvos Raudonasis kryžius. Alytuje įsikūrę ukrainiečiai centre gali rasti įsikūrimui reikalingiausių daiktų, kuriais dalijasi vietos gyventojai ir verslininkai. Daugelis Ukrainos gyventojų iš namų pabėgo turėdami vos kelias drabužių pamainas, vieną kitą asmeninį daiktą, todėl apsigyvenę ir net pradėję dirbti Alytuje, stokoja daugelio būtiniausių priemonių. 

Lietuvos Raudonojo kryžiaus humanitarinės pagalbos centre besidarbuojantys savanoriai tikina, kad drabužių čia gali rasti ir suaugę, ir vaikai. Žinoma, daugelis ieško neįpareigojančios, patogios ir sezoną atitinkančios švarios, nesuplyšusios aprangos ir avalynės. Mamos, auginančios kūdikius, čia gali pasirinkti tinkamą vežimėlį net iš kelių modelių ar rasti reikalingiausių priemonių kūdikiams.

Tačiau centre labai trūksta kasdieninių buities daiktų – virtuvės rakandų, pagalvių ar žaislų vyresniems vaikams. Pasak centro savanorių, išdėliojus tai salėje, visa tai išgraibstoma akimirksniu. 

Todėl galinčių prašoma paaukoti indų, lėkščių, puodelių, stalo įrankių, keptuvių, puodų, virtuvės elektros prietaisų, paspirtukų, dviratukų, laisvalaikio avalynės (sportinių batelių, „Crocs“ tipo sandalų), patogių kelnių.

Taip pat prašoma gerbti žmogišką orumą ir atnešti švarius, nesulūžusius ir naudojimui tinkamus daiktus. 

Pagalba priimama ukrainiečių apgyvenimo koordinavimo centre darbo dienomis nuo 12 iki 16 val. Juozapavičiaus g. 33. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą