Ant Vidzgirio progimnazijos stogo apsigyveno bitės

Vakar ant Alytaus Vidzgirio progimnazijos stogo pastatyti trys bičių aviliai. Kiekviename iš jų dūzgia apie 80 tūkst. bičių. Šiuos avilius švietimo įstaiga įsigijo dalyvaudama Aplinkos ministerijos iniciatyva įgyvendinamame bandomajame miesto bitininkystės skatinimo projekte.

Pasidomėti bičių avilių įrengimu, mokinių saugumo užtikrinimu įrengus avilius į Vidzgirio progimnaziją nuvyko Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja, atliekanti savivaldybės mero pareigas Jurgita Šukevičienė.

„Šios trys ant Vidzgirio progimnazijos stogo įsikūrę bičių šeimos yra puiki iniciatyva ir tai dar kartą patvirtina, kad Alytus yra žalias ir  draugiškas miestas, o draugiškas jis ne tik savo gyventojams ir svečiams, bet ir bitėms“, –  sakė  J. Šukevičienė.

Bitės ant progimnazijos stogo  – daugeliui tai gali atrodyti nesaugu, tačiau taip nėra. Anot „Urbanbee.lt“ įkūrėjo ir bitininko Pauliaus Chockevičiaus, bičių ir žmonių keliai nesusikerta, tad jaudintis dėl vaikų saugumo nereikėtų.

 „Aviliai ant mokyklos stogo yra visiška naujiena Alytuje, o Kaune ir Vilniuje ant pastatų stogų, ofisų, verslo centrų jau yra įkurdinta daug bičių šeimų. Avilių yra net ir ant Vilniaus miesto savivaldybės pastato stogo, Prezidentūros, Vingio parke“,–  apie įgyvendintą miesto bitininkystės skatinimo projektą pasakoja P. Chockevičius.

Anot jo, šio projekto esmė – mieste inicijuoti bitininkystę ir kiek įmanoma labiau paskatinti žmones imtis  bitininkystės amato. „Urbanbee“ bitininkai apmoko, kuruoja ir dalijasi savo patirtimi bei suteikia bičių šeimas, o vietiniai žmonės, šiuo atveju, Vidzgirio progimnazijos darbuotojai, besidomintys ar užsiimantys bitininkyste, patys prižiūrės bites. Tiesa, prireikus „Urbanbee“ bitininkai teiks progimnazijos darbuotojams konsultacijas bičių priežiūros klausimais.

Ant Vidzgirio progimnazijos stogo įsikūrusiomis bitėmis džiaugiasi  ir šios švietimo įstaigos direktorius Artūras Čiurlionis. Pasak vadovo, mokiniai bites galės saugiai stebėti pro langą, o surinktas bičių medus bus naudojamas kaip reprezentacinė progimnazijos dovana, kuriai sukurti etiketę bus pakviesti progimnazijos mokiniai.

Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą