Alytaus miesto bendruomenių iniciatyvos skambėjo visoje Lietuvoje

2017 metais priimtais išplėstinės seniūnaičių sueigos sprendimais devyniems bendruomenių projektams įgyvendinti paskirta daugiau kaip 51 tūkstantis eurų. Daugiausia projektų buvo įgyvendinta bendruomenės akcijoms ir iniciatyvoms, skirtoms viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti bei socialinei veiklai plėtoti. Iš viso bendruomeninėse veikloje, socialinėje iniciatyvoje dalyvavo 3 947 asmenys.

Bene įspūdingiausias ir didžiausią atgarsį Lietuvoje turėjęs VšĮ „Gerumo skraistė" projektas, skirtas senyvo amžiaus vienišų asmenų socialinei atskirčiai bendruomenėje mažinti. Projekto įgyvendinimo metu buvo suorganizuotos grožio ir sveikatingumo akcijos, iniciatyvos „Auksinės rankos" ir „Švarūs langai", paslauga „Ant ratų", įrengiami atokvėpio suoleliai, atliktas socialinis tyrimas ir sudarytas bendruomenės senyvo amžiaus žmonių užimtumo planas, suorganizuota socialinė reklama – fotomeno darbų paroda „Atspindys". Projekto veikloje dalyvavo 241 asmuo. Vaikų ir jaunimo, patiriančių socialinę atskirtį, užimtumui didinti projekto „Naujos galimybės Alytaus miesto vaikams" metu į įvairią veiklą įtraukti 146 Alytaus miesto gyventojai. Kitas, taip pat socialinei veiklai plėtoti skirtas projektas, kurį įgyvendino visuomeninė organizacija (asociacija) specialiosios kūrybos draugija Alytaus „Guboja", buvo skirtas užimtumui negalią turintiems vaikams ir jų šeimos nariams kūrybinėse dirbtuvėse „Nuo mažo žirniuko", taip pat jų dalyvavimui respublikiniame neįgaliųjų vaikų ir jaunuolių meninės raiškos festivalyje „Džiaugsmo ašara 2017", kuris vyko Alytuje. Projekto veikloje dalyvavo 306 asmenys.

Tradicinių amatų centras „8 amatai" 105 bendruomenės nariams pravedė tekstilės, pynimo iš vytelių, molio lipdymo, žvakių gaminimo, kalėdinių žaislų iš šiaudų gaminimo edukacijos pamokas. O asociacija „I Alytus" suorganizavo senjorų šventę, edukacinius užsiėmimus, skatinančius senjorų kūrybą, Pirmojo Alytaus Kalėdų eglutės puošimą ir šventinių žiburių įžiebimą. Asociacijos veikloje dalyvavo daugiau kaip 397 bendruomenės nariai. Alytaus apskrities moterų futbolo klubas suorganizavo atvirą Pirmojo Alytaus bendruomenės futbolo 7 x 7 čempionatą ir vaikų futbolo turnyrą, juose dalyvavo 132 sporto mylėtojai.

Putinų bendruomenės asociacija net 265 bendruomenės narius kvietė į sporto ir sveikatinimo užsiėmimus, paskaitas smurto prevencijos, patyčių prevencijos temomis, edukacines vakarones bei savanorių pagalba apšvietė Gulbynės ežerėlio prieigas. Asociacijos Alytaus centro bendruomenės projektas „Senamiesčio bendruomenė – viena šeima" buvo skirtas socialinėms akcijoms, pilietinei iniciatyvai įgyvendinti, bendruomenės įvaizdžiui stiprinti, čia dalyvavo 94 bendruomenės nariai. Asociacijos Vidzgirio bendruomenės iniciatyva buvo nukreipta Ulonų, Vidzgirio, Volungės ir Jurgiškių seiniūnaitijų gyventojams. Projekto „Laiminga bendruomenė – tvari bendruomenė" įgyvendinimo metu buvo prisijungta prie mugės „Dzūkų turtai", socialinės iniciatyvos Dzūkijos savanorystės festivalio, suorganizuotos akcijos „Šiltos ir jaukios Kalėdos", sportinės iniciatyvos „Krepšinis naktyje", kultūrinė šventė „Bobų vasara", lauko kino seansai. Tai daugiausiai bendruomenės narių – net 2261 – į savo veiklą įtraukęs projektas.

Seniūnaitijų teritorijose vykdomi projektai buvo pradėti įgyvendinti nuo rugsėjo mėn. ir baigti gruodžio mėn. Tai pirmasis išplėstinės seniūnaičių sueigos bendras sprendimas skirti lėšas bendruomenių projektams įgyvendinti.

Naujų nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse projektų tikimasi nuo šių metų balandžio mėnesio.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą