Vasaros estrados miesto sode eskizai pristatyti ir visuomenininkams

Toliau tęsiamos diskusijos dėl vasaros estrados miesto sode. Šįkart savivaldybėje projektinių sprendinių eskizai pristatyti aktyviems miesto bendruomenės nariams.  

Kalbėdamas apie galimybes atnaujinti taip prieškariu ir vėlyvuoju sovietmečiu miesto sode buvusią šokių aikštelę, savivaldybės vyriausiais architektas Arūnas Grigaitis pabrėžė, kad ji yra kultūriniu, istoriniu ir architektūriniu požiūriu labai svarbus statinys Alytaus miestui. 

„Todėl ir siūlomas toks, mano vertinimu, tikrai grakštus, subtiliai subalansuotas, miesto sodo erdvės nedraskantis ir ją papildantis statinys“, - sakė architektas. 

Bendruomenės atstovai pirmiausiai domėjosi, kaip bus su sodo medžiais, ar jie nebus kertami? 

Arūnas Grigaitis pabrėžė, kad įrengiant aikštelę, bus išsaugoti visi sodo medžiai, greta jos arčiausiai esantys bus įkomponuojami į patį statinį.

Miesto sodo šokių aikštelės atnaujinimas – viena iš miesto gyventojų iniciatyvų, kurioms skiriami savivaldybės biudžeto pinigai. Jos įgyvendinimas užtruko dėl statyboms pakankamai komplikuotos vietos, kurią riboja kultūros paveldo reikalavimai bei miško žemės teritorija. Tik išsprendus šiuos klausimus, imtasi projektavimo darbų.

Vienas iš šios iniciatyvos autorių Linas Jakštonis pastebėjo, kad vizualizacija atrodo kitaip, negu piliečių iniciatyvoje prieš keletą metų siūlyti sprendiniai, tačiau ji savo esme atitinka šokių aikštelės atgaivinimo idėją, yra būtent buvusios aikštelės ir scenos vietoje. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą