Svečias iš Ukrainos ambasados domėjosi Pabėgėlių centru Alytuje

Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir administracijos direktorė Ona Balevičiūtė susitiko su Ukrainos ambasados Lietuvoje patarėju Jurii Nazarov. Lydimas direktorės, svečias apsilankė Ukrainos pabėgėlių priėmimo centre, domėjosi jo darbu, susitiko su centro vadovu Mantu Strucku, centre savanoriaujančiais „Maisto banko“ bei Raudonojo Kryžiaus darbuotojais, jame dirbančiais savivaldybės specialistais.  

Susitikimo metu patarėjas padėkojo už paramą bei pagalbą nuo karo bėgantiems žmonėms iš Ukrainos, domėjosi jų srautu pastarosiomis dienomis, laikino apgyvendinimo sąlygomis, Alytuje apsistojusiais pabėgėliais, apžiūrėjo centro patalpas. 

M. Struckaus teigimu, pastarosiomis dienomis į centrą atvyksta vidutiniškai apie 20 pabėgėlių per parą. Centre įrengtos nuotolinės darbo vietos, kurių pagalba galima iš karto susisiekti su Migracijos departamento specialistais Vilniuje ar Užimtumo tarnybos atstovais. 

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorės O. Balevičiūtės, šiuo metu Alytuje nuolat gyvena 761 iš Ukrainos pasitraukęs asmuo, miesto darželius ir ugdymo įstaigas lanko 171 vaikas. Alytaus kolegijoje studijuoja 5, o Alytaus profesinio rengimo centre mokosi 22 Alytuje gyvenantys asmenys iš Ukrainos. Užimtumo tarnyboje šiuo metu bedarbio statusas yra suteiktas 111 ukrainiečių. 

Nuo savo veiklos pradžios centras Alytuje priėmė daugiau kaip 10 tūkstančių pabėgėlių, jame buvo apnakvydinta daugiau kaip 5200 asmenų. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą