Siūlykite, kaip galėtume įamžinti miestą partnerį Ukrainoje – Kremenčuką

Devintą mėnesį besitęsiantis karas Ukrainoje, didvyriška šios šalies žmonių kova prieš okupaciją, pasaulio valstybių, tarp jų  – ir Lietuvos – parama, alytiškių pagalba miesto partnerio Kremenčuko žmonėms, parama ir pagalba būstu nuo karo pasitraukusiems ukrainiečiams  – tarsi įprasta kasdienybe jau tapę dalykai. 

Su Ukrainos miestu Kremenčuku Alytaus miesto savivaldybė bendradarbiauja nuo 2017 metų. Kviečiame alytiškius teikti pasiūlymus, kaip Alytuje įamžinti mūsų miestą partnerį Ukrainoje, jo žmonių indėlį į savo šalies kovą už Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą.
 
Miesto vardu galėtų būti pavadinta gatvė, skveras, statinys, kitas svarbus objektas. 

Pasiūlymus dėl Kremenčuko miesto atminimo įamžinimo iki lapkričio 30 dienos prašome siųsti Alytaus miesto savivaldybės Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriui elektroniniu paštu vilma.kalendauskaite@alytus.lt , taip pat galima pateikti ir paštu Alytaus miesto savivaldybės administracijai Rotušės a. 4 Alytus, ant voko nurodant „Dėl Kremenčuko miesto atminimo įamžinimo“.

Kremenčuke Alytaus vardu pavadinta alėja Prydniprovskio parke atidaryta 2019 metų rudenį, šiais metais Alytaus vardu pavadinta ir viena miesto gatvė. 


Architektūros, urbanistikos ir žemėtvarkos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą