Didžiosios kunigaikštienės Birutės Ulonų batalione – naujas vadas

Didžiosios kunigaikštienės Birutės Ulonų batalionui iki šiol vadovavęs pulkininkas leitenantas Darius Kisielius savo pareigas perleido naujajam vadui, taip pat pulkininkui leitenantui Aurelijui Vrubliauskui.

 „Tapęs miesto vadovu niekada netikėjau, kad miestui gali būti taip reikalinga Lietuvos kariuomenė, kaip pastaruoju metu. Prieš kelis metus Alytus išgyveno patį didžiausią gaisrą Lietuvos istorijoje. Prie pastato kuris degė, už šimto metrų buvo senelių namai. Šimtas dvidešimt senelių negalėdami pajudėti iš lovos matė virstančius virš pastato dūmus.  Valandos laiko reikėjo, kad kariuomenė sureaguotų ir padėtų išvežti senelius. Kas būtų, jeigu nebūtų jūsų, aš neįsivaizduoju. Po to buvo kovido pandemija, kai mums kartu pakankamai glaudžiai reikėjo dirbti. Turėjome migrantų krizę, o dabar – karas Ukrainoje. Registracijos centrą sukūrėme per vieną dieną, o keli šimtai mamų su vaikais ant rankų jau kitą dieną buvo čia.  Mes būtume vieni nesusitvarkę, jei ne Lietuvos kariuomenė. Buvusiam vadui noriu palinkėti geros tarnybos,  o naujam vadui linkėčiau, kad mes susitikę kalbėtume ne apie Suvalkų koridorių, ne apie tai kuriuos pirmiausia sprogdintume Alytaus tiltus, o kalbėtume, kokias šventes švęsime ir kaip vieni kitus pagerbsime“,- vadų pasikeitimo ceremonijos metu sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

„Net nepamačiau kaip prabėgo šie du metai. Atėjus į batalioną, iškart užklupo įvairūs kariniai iššūkiai – bataliono pritaikymas prie kovido sąlygų, pratybos ZAPAD, vėliau migrantų krizė, karas Ukrainoje. Noriu visiems iš širdies padėkoti už jūsų bendradarbystę kartu Lietuvos labui, už įveiktus visus iššūkius, už atsakingą požiūrį, paskirtas užduotis. Noriu padėkoti  savo bendražygiams batalionų vadams, kurie man padėjo kartu vykdyti iškeltas užduotis.“ – sakė pulkininkas leitenantas Darius Kisielius.

Pulkininkas leitenantas Aurelijus Vrubliauskas dėkojo kariuomenės vadovybei už pasitikėjimą skiriant į šias pareigas. 

„Prieš dešimt metų šioje aikštėje atsisveikinau su batalionu būdamas štabo viršininku, šiandien likimas vėl atvedė į šį išskirtinį batalioną. Tai ne tik vienintelis kariuomenės batalionas, pavadintas moters vardu, bet jis gali didžiuotis kad net trys Lietuvos kariuomenės generolai vadovavo šiam kariniam vienetui. Dėl to atsakomybės ir įsipareigojimų našta tik dar labiau didėja“, - kalbėjo naujas bataliono vadas. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą