Į Miesto šventę važiuokime maršrutais Nr. 442, 646, 2023 ir iš anksto pasirūpinkime bilietais!

Birželio 16–17 d. miesto šventės „Augc, žydėc ir mylėc“ renginiams sudaryti specialūs maršrutų tvarkaraščiai. Greta savivaldybės pastato šventės dalyviams S. Dariaus ir S. Girėno g. įrengiamos laikinos viešojo transporto stotelės „Rotušė“. J. Basanavičiaus g. arčiau įsukimo į Šilo g. – laikinos viešojo transporto stotelės  „Takas“. Galutinė viešojo transporto stotelė, į kurią viešuoju transportu bus atvežami ir po renginio 1 val. parvežami šventės dalyviai – Šilo g. stotelė „Dainų slėnis“.
Autobusų maršrutų numeriai 442, 646 ir 2023 – neatsitiktiniai, jie turi savo gilią prasmę bei glaudžiai tarpusavyje susiję. Alytaus miestas 2023 metais švenčia 442-ąjį gimtadienį, todėl autobusų maršrutams ir yra priskirti 442 ir 2023 numeriai. Mūsų miesto vardas rašytiniuose šaltiniuose buvo paminėtas prieš 646 metus, todėl pasirinkome ir jį. 

Švęsti šventės važiuosime šiomis maršrutų trasomis, kuriuos aptarnaus net 10 autobusų, tarp jų ir ekologiškas, tylus ir gamtą tausojantis transportas – elektriniai autobusai:

Autobuso maršrutas Nr. 442 „Kalniškės g. – Naujoji g. – Rotušė – Dainų slėnis“:

Autobuso maršrutas Nr. 646 „Kalniškės g. – Vidzgiris – Rotušė – Dainų slėnis“:

Autobuso maršrutas Nr. 2023 „Sodra – Rotušė – Dainų slėnis“:

Specialūs, šiai išskirtinei miesto šventei „Augc, žydėc ir mylėc“ skirti autobusų maršrutai nuo Kalniškės g. st. kursuoti pradės nuo 17.20 val. Maršrutų tvarkaraščiai galios birželio 16–17 dienomis, penktadienį ir šeštadienį.

Iš anksto atkreiptinas keleivių dėmesys, kad dėl tikėtino gausaus miesto šventės dalyvių skaičiaus, transporto spūsčių, maršrutai į miesto šventę gali nukrypti nuo pateikto tvarkaraščių laiko. Todėl keleivių prašome atkreipti dėmesį į stotelių švieslentes (Kalniškės g., Putinai, Poliklinika, „Žuvintas“, „Volungė“, Statybininkų g., „Sodra“, Pirmojo Alytaus aikštė), kuriose rodomas realus autobusų maršrutų atvykimo laikas. Keleivių, turinčių prieigą prie interneto, realią autobusų maršrutų buvimo vietą – stebėti nuotoliniu būdu internetu https://www.stops.lt/alytus, mobiliesiems telefonams skirta nuoroda https://m.stops.lt/alytus/ – aktyvuojant skiltį „Rodyti transporto judėjimą“. 

Kelionę viešuoju transportu galima planuoti internete https://www.stops.lt/alytus bei mobiliesiems telefonams skirta nuoroda https://m.stops.lt/alytus/. Šiuo metu įrengiamos viešojo transporto stotelės, kuriose bus paskelbti ir miesto šventei skirti stotelių tvarkaraščiai.

Primintina, kad keleiviai iš anksto pasirūpintų elektroninio bilieto kortelėmis ir įsigytų elektroninius bilietus. Keleiviai, neturintys el. bilieto kortelių, jas už 3 Eur turi galimybę įsigyti iš autobusų vairuotojų ir papildyti el. piniginę mažiausia 3 Eur suma daugkartiniam naudojimui. El. bilieto piniginę galima papildyti internetu
https://www.autobusubilietai.lt/elektroninis-bilietas. El. bilieto naudotojai turi galimybę per 30 min nuo pirmojo pažymėjimo vieną kartą persėsti į kitą autobusą už tą pačią vienkartinio el. bilieto kainą, be to, el. bilietai – pigesni. O naudojant mėnesinį bilietą autobusais galima važiuoti neribotą skaičių kartų, todėl net ir sumažinus transporto priemonių skaičių yra galimybė susiplanuoti kelionę.

Galiojančios bilietų kainos:

Pramoginis traukinukas!

Birželio 16 d. nuo 14 iki 23 val. ir birželio 17 d. nuo 10 iki 23 val., nuo miesto centro iki Šilo g. bei atgal maršrutu Savivaldybė – J. Basanavičiaus g. – Šilo g. – Savivaldybė, keleivius veš ir pramoginis traukinukas. Bilieto kaina 2 eurai.    

Siekiant užtikrinti viešojo transporto pralaidumą, eismas Kurorto mikrorajone bus apribotas. 

2023 m. birželio 16–17 d. Alytaus miesto šventės eismo reguliavimo schema:

Į Kurorto mikrorajoną pro policijos kontrolės punktus  įvažiavimas bus galimas tik su gyventojo, dalyvio ar svečio leidimais.

Išsamesnė informacija Alytaus miesto viešojo transporto klausimais teikiama mob. tel. 8 684 96 963.

Strateginiai Alytaus miesto šventės rėmėjai – AB „KAUNO GRŪDAI“, AB „Volfas Engelman“, „Light a Sky“ – UAB „Dangaus šviesos“. 

Strateginis informacinis partneris – LRT.

Generaliniai šventės rėmėjai: AB „MV GROUP Production“ valdoma gamykla „Alita”, UAB „RAGUVILĖ“, UAB „ARADAS“.

AMS, Komunikacijos ir miesto ūkio skyrių informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą