VMI skelbia naujausius gyventojų turto deklaracijų duomenis už 2022 metus

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad VMI internetinėje svetainėje atnaujinti ir paskelbti metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų duomenys už 2022 metus. Šiemet gyventojai gali susipažinti su 3,2 tūkst. viešai skelbiamų Alytaus apskrities gyventojų turto deklaracijų išrašų. 

„Remiantis naujausiais duomenimis, dėl užimamų pareigų už 2022 metus turto deklaracijas turėjo pateikti beveik 6 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų. Džiugu, kad didžioji jų dalis tai padarė laiku. Apie 100 apskrities gyventojų turto deklaracijų dar nepateikė ir turėtų suskubti tai padaryti“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė bei primena, kad patogiausias būdas pateikti deklaraciją naudojantis VMI Elektroninio deklaravimo sistema.  

Skelbiami duomenys skirstomi pagal turto grupes (gyvenamųjų namų, žemės sklypų, akcijų vertė, kredito įstaigose turimos piniginės lėšos ir pan.), juos galima palyginti pagal skirtingus laikotarpius, pasirinkti rodyti ir sutuoktinio už atitinkamus laikotarpius pateiktų turto deklaracijų duomenis.

VMI primena, kad turtą Lietuvoje ir užsienyje deklaruoti privalo  Seimo paskirti institucijų ir įstaigų, finansuojamų iš valstybės biudžeto, vadovai bei pareigūnai, valstybės politikai ir tarnautojai, valstybės ar savivaldybių įstaigų, įskaitant aukštųjų mokyklų, akcinių, uždarųjų akcinių bendrovių padalinių (jei akcininkė ar steigėja yra valstybė ar savivaldybė) vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai. Taip pat teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai ir kiti įstatyme išvardinti asmenys bei jų šeimos nariai.

Viešai skelbiami valstybės tarnautojų ir kitų asmenų turto duomenys skirti viešumui ir skaidrumui užtikrinti bei bendrai visuomenės savikontrolei. Svarbu pažymėti, kad, jei gyventojas ar jo sutuoktinis nėra pateikęs (nors privalėjo) turto deklaracijos, išrašai bus skelbiami tik ją pateikus. 

Daugiau informacijos apie gyventojų turto deklaracijų duomenis rasite čia. Konsultacijas mokesčių klausimais teikiame telefonu 1882 (+370 5 260 5060), o nuotolines paslaugas - 8 5 2191 777. Paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose - su išankstine rezervacija.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą