Rugsėjį - seniūnaičių rinkimai: teikite kandidatus!

Rugsėjo mėnesį Alytuje vyks seniūnaičių rinkimai. Alytaus miesto savivaldybė kviečia gyventojus  teikti seniūnaičių kandidatūras. Kandidatus į seniūnaičius iki 2023 m. rugpjūčio 25 d. iki 15.45 val. raštu gali siūlyti tik tos seniūnaitijos, kurioje renkamas seniūnaitis, gyventojai ir bendruomeninės organizacijos. Seniūnaičio kandidatūrą pasirašytinai turi paremti ne mažiau kaip 20 rinkėjų.

Kandidatus į seniūnaičius remiantys dokumentai priimami Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamajame. 

Kandidatu (-e) į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius.  Seniūnaičiu negali būti renkamas asmuo, kuris yra Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys, savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės kontrolierius, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas, įstatymų nustatyta tvarka pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo ir turi neišnykusį ar nepanaikintą teistumą, yra įstatymų nustatyta tvarka uždraustos organizacijos narys, yra teismo pripažintas neveiksniu.

Kandidatų į seniūnaičius sąrašus planuojama paskelbti 2023 m. rugpjūčio 28 dieną, o seniūnaičių rinkimus organizuoti rugsėjo 4, 5, 7 ir 8 dienomis.
Pirmiausia bus renkami Alyčio ir Piliakalnio seniūnaitijų seniūnaičiai. Rinkimai Alytaus Piliakalnio progimnazijoje (Jiezno g. 1) rugsėjo 4 d. vyks  nuo 8.00 iki 20 val.

Rugsėjo 5 d. nuo 8.00 val. iki 20 val. VšĮ Alytaus miesto bendruomenės centre (Jaunimo g. 3) bus renkami Volungės, Likiškių, Vidzgirio, Jurgiškių seniūnaitijų seniūnaičiai. 

Putinų, Panemunės ir Kalvos seniūnaičių rinkimai vyks rugsėjo 7 d. nuo 8 iki 20 val. Šių seniūnaitijų gyventojai už pateiktas kandidatūras galės balsuoti Šaltinių pagrindinėje mokykloje (Lauko g. 23).
Dvaro, Kurorto, Ulonų, Dainavos seniūnaitijų seniūnaičiai bus renkami rugsėjo 8 d.  nuo 8 iki 20 val. Alytaus miesto savivaldybės priimamajame (Rotušės a. 4).

Pakartotiniai seniūnaičių rinkimai (jei seniūnaitis nebus išrinktas I etape) vyks rugsėjo 14 d. nuo 8 iki 20  val. Alytaus miesto savivaldybės priimamajame (Rotušės a. 4).

Seniūnaičio rinkimai laikomi įvykusiais, jeigu juose dalyvauja ne mažiau kaip 5 procentai tos seniūnaitijos gyventojų, turinčių teisę rinkti seniūnaitį. Priklausomai nuo seniūnaitijų ribų, tai sudaro nuo 45 iki 389 gyventojų. 

Daugiau informacijos apie seniūnaičių rinkimus: Juratė Grinienė, Vidaus administravimo skyriaus  vedėjos pavaduotoja, tel.: 8 620 24184, el. p. jurate.griniene@alytus.lt

Taip pat informacijos apie Alytaus miesto savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo tvarką ir seniūnaitijų ribas galite rasti šiuose teisės aktuose:

Alytaus miesto savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo ir jų atšaukimo tvarkos aprašas

Potvarkis dėl Alytaus miesto savivaldybės gyvenamosios vietovės suskirstymo į seniūnaitijas
 
AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą