Nuo 2024 metų nepasiturintiems gyventojams bus išduodamos socialinės kortelės

Informuojame, kad nuo 2024 m. keičiasi paramos maisto produktais ir higienos priemonėmis teikimo modelis labiausiai nepasiturintiems asmenims. Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšomis finansuotą projektą „Parama maisto produktais ir higienos prekėmis II“ pakeis Materialinio nepritekliaus mažinimo (toliau – MNM) programos parama.

MNM pagrindinis tikslas – prisidėti prie materialinio nepritekliaus mažinimo itin mažas pajamas turintiems asmenims, leidžiant jiems sutaupyti bent dalį lėšų maisto produktams ir (ar) būtinojo vartojimo prekėms įsigyti.

Anksčiau asmenys gaudavo ilgo galiojimo maisto produktų davinius ir higienos priemones, o nuo 2024 m. bus išduodamos socialinės kortelės, kurias gavę asmenys patys spręs kokius produktus bei prekes įsigyti pasirinktame prekybos tinkle.

Atsižvelgiant į tai, kad nepasiturintys gyventojai buvo įpratę gauti ilgo galiojimo maisto produktų paketus, planuojama, kad labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ papildomai vykdys ir maisto donacijų veiklą (donacija – „Maisto banko“  surinktas paaukotas maistas iš prekybos vietų ir (ar) gamintojų ir (ar) logistikos sandėlių ir (ar) kitų maisto produktų tiekimo ir (ar) gaminimo vietų ir atiduotas projekto dalyviams, taip pat įvairių paramos akcijų metu surinktas ir projekto dalyviams atiduotas maistas). Taip pat įvairių maisto rinkimų akcijų metu surinktas ilgo galiojimo maistas, kuris taip pat gali būti atiduotas paramos gavėjams).

Teisę gauti paramą pagal MNM programą turi asmenys (šeimos), kai vidutinės pajamos per mėnesį vienam asmeniui ar vienam iš bendrai gyvenančių asmenų neviršija 1,5 Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio – 2024 m. sausio 1 d. – 264 Eur.

Prašymai paramai pagal Materialinio nepritekliaus mažinimo programą Lietuvoje priimami  Alytaus miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriuje, Vilties g. 28 A, Alytuje. Informacija suteikiama tel. (8 315) 56 660 ir el. p.  soc_parama@alytus.lt.

Kreipiantis dėl paramos reikia pateikti šiuos dokumentus:
–  asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą;
–  dokumentus apie gautas pajamas per paskutinius 3 mėnesius iki kreipimosi;
–  kitus, teisę į paramą patvirtinančius dokumentus (jei nėra galimybės gauti patvirtinančią informaciją iš informacinių sistemų).

MNM programos veiklos Alytaus mieste bus įgyvendinamos kartu su Labdaros ir paramos fondu ,,Maisto bankas“ (toliau – Maisto bankas).

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą