Ženklo „Alytus Myliu“ kūrėjai kviečia mylėti savo gimtąjį miestą

Užrašas – žodžių „Alytus" ir „Myliu" kombinacija viename – savo gyvavimą pradėjęs ženkliuko pavidalu, miesto savivaldybės tarybos sprendimu šiandien patvirtintas kaip Alytų reprezentuojantis ženklas. Jį planuojama naudoti miestą reprezentuojančioje atributikoje, renginiuose, iniciatyvose bei kituose netradiciniuose sprendimuose.

Ženklas – R. Gatavecko idėja, vėliau išplėtota kartu su broliu Algirdu ir vizualizuota Artūro Mažeikos. „Pirminė mintis buvo šį užrašą pateikti kaip savotišką ženklą prie įvažiavimo kelio į mūsų miestą. Tačiau jis sulaukė didelio pasisekimo visų pirma kaip segėti skirtas ženkliukas, ir tai paskatino mus jo pateikimą išplėtoti", – teigė miesto savivaldybės tarybos narys Algirdas Gataveckas. – Alytus – mūsų gimtasis miestas, dovanojame šį ženklą kaip savo meilės jam išraišką."

Ženkliuką jau įsigijo ir nešioja daug alytiškių, apie jo egzistavimą žino ir susižavėjimą reiškia daug žinomų žmonių iš šou pasaulio, verslo ir politikos. Vienas pirmųjų šį ženklą pripažino miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, kurio dovaną miestui – suolelį Miesto sode puošia lentelė su užrašu „Alytus Myliu".

„Alytus – miestas, kuriame šeimos gyvenimas yra kokybiškas, nes viskas yra šalia. Net ir išvykusius alytiškius sieja meilė gimtajam miestui. Ilgai dirbome, ieškodami Alytaus vertybes atspindinčio ir identitetą formuojančio ženklo. Iš svarstytų keleto versijų ši pranoko mūsų lūkesčius. Net nepradėjus naudojimo komunikacijoje, ženklas paplito kaip virusas, ir ne tik socialiniuose tinkluose" – teigė savivaldybės administracijos Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Modesta Tarasauskienė. – Miesto logotipas turi „kalbėti" ir išreikšti tai, kuo miestas gyvena ir ko siekia. Meilė ir šeima yra amžinos vertybės, be jų visos pastangos ir veiksmai neturi prasmės."

Alytuje iki šiol buvo naudojamos įvairios heraldinio herbo elemento – rožės interpretacijos, tačiau nesistemiškai, nesilaikant vieningų pateikimo principų, o pagrindinis trūkumas buvo tai, kad herbas neišreiškė miesto vertybių. Heraldinis herbas yra svarbus kaip miesto istorija, negali būti keičiamas ir yra naudotinas oficialioje komunikacijoje bei priemonėse. Laisvam naudojimui, vertybėms ir siekiams išreikšti miestai renkasi laikmetį atspindinčius ženklus – logotipus.

Ženklo „Alytus Myliu" naudojimo vadovas bus paskelbtas interneto portale www.alytus.lt artimiausiu metu.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą