Ir vėl geriausia Lietuvos ekonomikos mokytoja dirba Alytaus mieste

Geriausia ekonomikos mokytoja Lietuvoje išrinkta Alytaus Putinų gimnazijos ekonomikos mokytoja metodininkė Jolita Noruvienė, puikiai įvertinta mokytojos 2017 metų veikla.

2017–2018 metais J. Noruvienė dalyvauja ir neformaliuose „Lyderių laikas 3" mokymuose. Tai nuolat tobulėjanti mokytoja, ji kelia kvalifikaciją įvairiuose mokymuose, konferencijose, seminaruose, jau šiais mokslo metais turi per 100 val. kvalifikacijai kelti.

J. Noruvienė kartais neturi poilsio savaitgalių, nes šiais mokslo metais kuruoja net 8 mokinių mokomąsias bendroves (MMB), su jomis dalyvauja įvairiuose renginiuose ar mugėse. Neįmanoma suskaičiuoti, kiek laiko mokytoja skiria MMB, jų dalyvavimui įvairiuose renginiuose. 2017 m. gruodžio mėn. LR vyriausybėje vykusioje Kalėdinėje MMB mugėje mokinių mokomoji bendrovė „Vision Glasses" laimėjo „Google" kompanijos įsteigtą nominaciją „Vizionieriškiausia MMB", o MMB „Meraki photography" buvo pakviesta kaip mugės partnerė fotografuoti visą renginį.

2017 m. birželio 14–17 d. Londone (Jungtinė Karalystė) Putinų gimnazijos mokinių grupė su mokytoja vyko į baigiamąjį susitikimą-konferenciją SPACE „Mokinių skatinimas aktyviam pilietiškumui Europoje" („StudentsPromotingActiveCitizenshipInEurope"), skirtą projekto veiklai apibendrinti, rezultatų pristatyti (šio projekto logotipą sukūrė gimnazistė Evelina Armanavičiūtė).

Su dviem pakviestomis MMB – „Vision Glasses" ir „One Pack" – dalyvavo „Litexpo" parodų rūmuose vykusioje MMB mugėje „Verslas jauniems 2017".

Su 13 komandų dalyvavo LJA surengtame „Titan" verslo čempionate „Junior SO", dvi gimnazijos komandos atrankos būdu pateko į verslumo konkursą „Meka 2018".

Mokytojos paskatintos MMB „Meraki photography" narės Ieva Jurčiukonytė ir Gintarė Kazlauskaitė užpildė paraišką į konkursą „Verslumo manija" ir pateko į šio konkurso finalą. Be to, buvo paragintos dalyvauti jaunimo iniciatyvų paraiškų teikime, kuriame rašė paraišką gauti finansavimą fotografavimo įrangai įsigyti. Ir paraišką patvirtino, merginos gavo finansavimą.

Balandžio viduryje mokytoja vyksta į Lietuvos mokyklų apdovanojimus, ten taip pat tikimės nominacijos.

Vilija Kazlauskaitė, jaunoji Putinų gimnazijos žurnalistė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą