Automobilių išmaltos vejos daugiabučių kiemuose turi būti sutvarkytos

 

Daugiabučių namų kiemuose - informaciniai pranešimai, primenantys automobilių statymo tvarką ir raginantys neužstatyti vejų, šaligatvių, žaidimų aikštelių. Daugiabučių kiemai skirti ne tik automobiliams, bet ir žmonėms, o išmaltos vejos ne tik negražiai atrodo, bet ir kenkia mūsų gyvenamajai aplinkai: purvas nešasi į gatves ir namus, didėja dulkėtumas, o žolė neatauga ilgus metus.
Daugiabučiai kviečiami tvarkytis kiemus, įsirengti automobilių stovėjimo aikšteles ir išsaugoti žaliąsias erdves, kitaip itin netvarkingiems vairuotojams grės administracinė atsakomybė.
Kaip daugiabutis namas gali pagerinti parkavimo sąlygas?
Savivaldybė kviečia aikštelių plėtimą ir įrengimą vykdyti dalinio dalyvavimo būdu, kuomet kompensuojama pusė ar daugiau (renovuotiems namams) įrengimo sumos. Dalinio dalyvavimo programos pagalba per paskutinius 10 metų kiemus susitvarkė jau 38 daugiabučiai mieste. Dėl automobilių stovėjimo aikštelių didinimo ar papildomų automobilių statymo vietų įrengimo prašome kreiptis į Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamąjį (Rotušės a. 4) arba pasiteirauti tel. (8 315) 55 111.
Na, o kai kuriose vietose yra dar neišnaudotų galimybių. Visų pirma – neišugdytas tvarkingo parkavimo įprotis bei nenaudojamų automobilių laikymas, užimant taip reikalingą plotą.

Kelių eismo taisyklės draudžia automobilius statyti:
• ant vejos, šaligatvio, sporto, vaikų žaidimo aikštelėje ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose (150.5 punktas),
• ant pėsčiųjų ar (ir) dviračių tako, dviračių juostos (150.6 punktas).

Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse nustatyta, kad draudžiama statyti transporto priemones ant vejų, žaliųjų plotų, ant neuždengtų specialiomis grotelėmis po medžių ar šaligatvio, savavališkai įrengtose ar atsiradusiose stovėjimo vietose, išvažinėtuose, sugadintuose žaliuosiuose plotuose.

Būkime savo miesto šeimininkais!

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą