Asfaltuoti takai ne tik pagalba neįgaliesiems, bet ir patogus važiavimas kitomis transporto priemonėmis

 

Įpusėjus pavasariui ir termometro stulpeliui vis dažniau persiverčiant per 20 laipsnių, Alytaus gatvėse pastebima vis daugiau dviratininkų, riedutininkų, mamų su vežimėliais ir kt. Dažniausiai jie renkasi asfaltuotus takus, kuriais gali netrukdomai važinėtis.
Vis didesnis dėmesys Alytuje skiriamas viešųjų erdvėms tvarkyti. Jos pritaikomos ir žmonėms, turintiems specialiųjų poreikių. Šį pavasarį prasidėjo ir Sveikatos tako tvarkymo darbai. Jau nutiesta asfalto danga nuo Pulko g. iki Sudvajų g. Išardytos trinkelės bus perkeltos į kitas miestui reikalingas vietas: darželių ir mokyklų teritorijas, Kernavės g. ir kt. Kitos šio tako atkarpos bus tvarkomos toliau.
Sveikatos tako dangą išbandė ir Lukas Marčiulaitis, elektrinių riedlenčių pramogos įkūrėjas: „Alytus asfaltuotais takais jau visai neblogai yra prisitaikęs prie įvairių žmonių poreikių, ypač centrinės miesto dalys. Savaitgalį teko išbandyti renovuojamo Sveikatos tako dangą. Tai puiki vieta važinėtis riedlentėmis.“
Ilgus dešimtmečius šaligatviams ir takams tvarkyti bei pritaikyti neįgaliesiems ar kitiems įvairų sportą mėgstantiems alytiškiams nebuvo skirta nei lėšų, nei reikiamo dėmesio, todėl darbų, kuriuos reikia atlikti, yra labai daug. Netrukus bus tvarkomi šaligatviai J. Basanavičiaus g. ir Putinų gatvėje prie Gulbynės. Šiemet taip pat bus tvarkomas nuolat semiamas Ūdrijos gatvės takas. Jis bus pritaikytas pėstiesiems ir dviratininkams. Taip pat bus tvarkomi ir kiti šaligatviai.
Gyventojams dažnai klausiant, kur kreiptis dėl netvarkingų šaligatvių, Miesto ūkio skyrius kviečia pranešti apie iškilusią problemą el. paštu miestoukis@alytus.lt arba per interneto svetainę „Tvarkau Alytų“.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą