Alytaus miesto savivaldybės meras apie vežėjų konkursą: „Sieksime geriausių sąlygų visiems alytiškiams“

Alytaus miesto savivaldybė apskundė nepalankų teismo sprendimą dėl vežėjų konkurso sąlygų, kurios, savivaldybės manymu, diskriminuotų dalį alytiškių.

„Sieksime, jog visiems miesto gyventojams viešasis transportas būtų vienodai patogus ir nediskriminuotų nei vienos gyventojų grupės", – šiandien surengtoje spaudos konferencijoje teigė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Kaip teigė administracijos direktorius Vytautas Jastremskas, pagrindinis ginčas yra dėl to, ar visi autobuso įėjimai turi būti be laiptelių ar tik prie galinių durų. „Mes manome, kad įlipimas be laiptelių turi būti garantuotas ir vaikams, ir vyresniems žmonėms, ir neįgaliesiems ar laikinai sunkiau judantiems, visi žmonės turi jaustis lygūs, turėti galimybę nusipirkti vienkartinį bilietą iš vairuotojo nesibraudami iš autobuso galo", – kalbėjo V. Jastremskas.

Neįgaliųjų organizacijų atstovai visiškai pritaria savivaldybės pozicijai, jog tik tokie autobusai butų tinkami alytiškiams.

Alytaus miesto savivaldybės paskelbtas paslaugos tiekėjo parinkimo keleivių pervežimui vietinio reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais konkursas buvo apskųstas ir pirmosios instancijos teismas pareikalavo jį nutraukti.

Teismui skundą pateikęs konkurso dalyvis reikalavo, kad būtų pakeista konkurso sąlyga, kuria savivaldybė siekė, kad autobusai būtų žemagrindžiai tarp ašių, o ne tik gale, taip pat, kad būtų pailgintas autobusų pristatymo terminas.

Tokio tipo autobusai važinėja Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir kitų šalies miestų gatvėmis. Tačiau rinkoje atsiranda ir kitokio tipo autobusų, kuriuose įlipimas riboto judumo asmenims pritaikytas tik per galines duris. Konkurso sąlygas apskundęs dalyvis pageidavo teikti viešojo transporto paslaugas Alytuje būtent tokio tipo autobusais.

Viešojo transporto paslaugos pirkimo konkurso sąlygos kartą jau buvo pakeistos, atsižvelgus į tiekėjų pasiūlymus, kurių buvo gauta per keturiasdešimt iš kelių skirtingų įmonių.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą