Tvarkome Alytų: gatvėms ir takams remontuoti – per milijoną eurų

 

Alytaus gatvėms ir takams remontuoti šiemet skirta daugiau kaip 1,2 mln. eurų. Galbūt palyginti su pernai metais tai palankus skaičius. Balandžio mėnesį miesto savivaldybės taryba nusprendė iš Kelių priežiūros ir plėtros programos skirtų lėšų finansuoti dvylika projektų.

Šiais metais numatyta rekonstruoti Naująją gatvę nuo geležinkelio viaduko iki miesto administracinės ribos, Gražinos, Vėjo, Ežerėlio, Aušrinės ir A. Žmuidzinavičiaus gatves. Skirtas finansavimas Naujosios ir Jūratės gatvėms kapitaliai remontuoti.
Finansavimas taip pat bus skiriamas praėjusiais metais pradėtoms rekonstruoti Domantonių ir Užuolankos gatvėms, ir šiemet pradėtoms tvarkyti Naujakurių, Vidzgirio ir Miško gatvėms. Taip pat bus rekonstruojami pėsčiųjų ir dviračių takai Ūdrijos ir Merkinės gatvėse, ir nuo Sveikatos tako iki Jurgiškių gatvės. Takų tvarkymo darbai bus finansuojami pagal saugaus eismo priemones.
„Gyventojams ypač aktualios žvyruotų gatvių rekonstrukcijos – jos leis daug patogiau pasiekti namus, o sutvarkyti takai bus pritaikyti ne tik pėsčiųjų, bet ir neįgaliųjų ar įvairias pramogas mėgstančių gyventojų poreikiams“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vyriausiasis specialistas Sigitas Stumbras.
Pagal galiojančią tvarką ne mažiau kaip 40 proc. Kelių priežiūros programos lėšų, numatytų biudžete susisiekimo infrastruktūrai gerinti, turi būti naudojama kapitalinėms investicijoms į vietinės reikšmės kelių (gatvių) tiesimą, rekonstravimą ir kapitalinį remontą ir ne mažiau kaip 5 proc. lėšų turi būti naudojama saugaus eismo priemonėms gatvėse finansuoti.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą