Planuojama atnaujinti Alytaus darželių tvoras, įrengti lauko užimtumo priemones

 

Toliau atnaujinama Alytaus darželių aplinka. Per pusantrų metų planuojama atnaujinti darželių tvoras, įrengti kameras, sutvarkyti šaligatvius, įrengti lauko užimtumo priemones, kad darželiai būtų saugesni, o teritorija – tvarkinga.
Dabartinės darželių tvoros per daug metų yra nusidėvėjusios, išlūžusios ir nesaugios. Jos neatitinka ir Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programų vykdymo bendrųjų sveikatos saugos reikalavimų. Pagal projektą „Saugi aplinka – saugūs ir laimingi vaikai“ planuojama atnaujinti tvoras, jos bus ne žemesnės kaip 1,5 metro aukščio, taip pat sumontuoti vaizdo kameras. Projektą numatoma įgyvendinti lopšeliuose-darželiuose „Girinukas“, „Obelėlė“, „Boružėlė“, „Nykštukas“, „Pušynėlis“, „Pasaka“ ir mokykloje-darželyje „Viltis“.
Kiekvienais metais skiriama pinigų darželiams atnaujinti, kad juose jaukiai ir saugiai jaustųsi mūsų mažieji alytiškiai. Šių metų biudžete jau skirta 530 tūkst. eurų lopšelių-darželių sanitarinių mazgų, vidaus patalpų, fasadų ir fasadų siūlių remonto darbams.
„Alytuje šią kadenciją didelį prioritetą skyrėme šeimai ir šeimos aplinkai, todėl buvo natūralu atkreipti dėmesį į mūsų darželių infrastruktūrą, nuosekliai didinome finansavimą kasmet. Per kelerius metus baigiame sutvarkyti visų darželių sanitarinius mazgus, išgyvendinti pelėsį, apšiltinti sienas, keičiame lovytes, virtuvių įrangą, įrengiamos naujos lauko žaidimų aikštelės, o nuo antros šių metų pusės pradėsime ir kompleksiškai atnaujinti susidėvėjusias darželių tvoras. Čia yra didžiausi mūsų investicijų prioritetai, kuriuos, tikiu, pastebi ir mažųjų alytiškių tėveliai“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius.
Numatoma atnaujinti ne tik tvoras – planuojama įrengti ir lauko užimtumo priemones, kurios džiugins mūsų mažuosius. Tai skatins fizinį vaikų aktyvumą, bus rengiamos įvairios sporto varžybos. Pagal Viešųjų paslaugų kokybės gerinimo Lietuvos ir Lenkijos pasienio ugdymo įstaigose projektą lauko užimtumo priemones numatoma įrengti mokykloje-darželyje „Drevinukas“, lopšeliuose-darželiuose „Volungėlė“, „Šaltinėlis“, „Putinėlis“, „Linelis“, „Vyturėlis“, „Saulutė“, „Du gaideliai“. Teikiamų projektų laimėjimo atveju Europos Sąjunga finansuos 85 proc. lėšų, o savivaldybė likusią 15 proc. dalį.
Ikimokyklinių įstaigų virtuvėlėms atnaujinti šiemet skirta 85 tūkst. eurų, švietimo įstaigų infrastruktūrai – 2110,4 tūkst. eurų, iš jų bus remontuojamas lopšelis-darželis „Girinukas“, sanitariniai mazgai. Taip pat darželių teritorijose bus remontuojami šaligatviai.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą