Alytaus miesto biudžeto pakitimai – kokie pokyčiai džiugins alytiškius?


Praėjusią savaitę Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino 2018 metų biudžeto pakeitimus, kuriuose numatoma skirti lėšų naujiems suoliukams Miesto sode įrengti, VšĮ Alytaus poliklinikos Vaikų skyriaus remonto darbams atlikti, lopšelių-darželių teritorijoms atnaujinti, Dainavos pagrindinės mokyklos stadiono atnaujinimo darbams užbaigti, koordinatoriaus etatui Likiškėlių pagrindinėje mokykloje veikiančiame Lietuvybės centre įsteigti ir kt.
Laisvalaikį Miesto sode leisti mėgstantys alytiškiai jau greitai galės prisėsti ant naujų baltos spalvos suoliukų. Pagal parengtą paveldosaugos projektą aplink Miesto sodo rožyną bus atkurti baltos spalvos suoliukai, kurie puošė Miesto sodą tarpukariu ir, kultūros paveldo specialistų teigimu, geriausiai tinka paveldiniu, istoriniu, estetiniu ir eksploatavimo požiūriu. Pirmąjį baltos spalvos suoliuką praėjusiais metais miestui dovanojo Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius. Dabar Miesto sode esančius suoliukus planuojama perkelti į kitas miesto vietas.
Dar daugiau suoliukų ir krėslų bus pastatyta Jaunimo parke. Naujus suoliukus, šiukšliadėžes ir dviračių stovus planuojama pastatyti Sveikatos tako atkarpoje. Visiems šiems darbams Alytaus miesto savivaldybės biudžete skirta 35 tūkst. eurų.
Pokyčiai laukia ir VšĮ Alytaus poliklinikos Vaikų skyriaus. Čia netrukus prasidės koridoriaus remonto darbai – bus įvairiomis spalvomis dekoruotos sienos ir grindys. Tikimasi, kad pasikeitusi žaisminga aplinka jaukiai ir smagiai nuteiks vaikus, laukiančius susitikimo su gydytoju.
Praėjusiais metais Likiškėlių mokykloje įkurtame Lietuvybės centre planuojama įsteigti koordinatoriaus etatą – Alytaus miesto savivaldybės taryba jam papildomai skyrė3 tūkst. eurų. Planuojama, kad Lietuvybės centro koordinatorius bus atsakingas už projektų įgyvendinimą, ryšių su užsienio lietuvių bendruomenėmis palaikymą, užtikrins sklandų Lietuvybės centre dirbančių specialistų darbą. Tikimasi, kad koordinatorius kartu su centro lankytojais dalyvaus edukacinėse, kultūrinėse-pažintinėse išvykose, renginiuose bei įvairiuose projektuose.
Dainavos pagrindinės mokyklos planuose – stadiono rekonstrukcija. Tad šio stadiono atnaujinimo darbams Alytaus miesto savivaldybės taryba taip pat skyrė 100 tūkst. eurų. Čia bus baigiami stadiono aikštyno ir jo prieigų tvarkymo darbai. Projektas pradėtas įgyvendinti 2016 m. ir finansuotas Švietimo ir mokslo ministerijos lėšomis, tačiau 2017 m. finansavimas nebuvo skirtas, todėl likę nebaigti darbai bus baigiami šiemet.
Pokyčiais taip pat džiaugsis Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine lankytis mėgstantys gyventojai. Baseino rūbinėse numatoma įrengti spinteles su elektroninio užrakto sistema – įrengimui ir priežiūrai skirta 80 tūkst. eurų.
Ir toliau planuojama atnaujinti miesto lopšelių-darželių aplinką. Per pusantrų metų numatoma atnaujinti darželių tvoras, įrengti kameras, sutvarkyti šaligatvius, įrengti lauko užimtumo priemones, kad darželiai būtų saugesni, o teritorija – tvarkinga. Tikimės, kad šie ir kiti numatomi pokyčiai džiugins gyventojus ir miestas taps dar jaukesnis.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą