Už mokytojų inovatyvumą dovana Alytaus miesto pradinukams

„Lietuvos draudimas" siekdamas sumažinti tėvų išlaidas mokslo metų pradžioje, padidinti saugumo jausmą šeimoje bei suteikti vaikams šiuolaikiškas mokymo priemones, kartu su UAB „E. mokykla" sukūrė programą „Pradinukų draudimas". Ji įgalins 1-4 klasių moksleivius pažinti išmanųjį mokymosi procesą, ugdant kūrybiškumą, įsitraukimą ir ankstyvą sąlytį su technologijomis. Ši programa tėvams taip pat padės įveikti nemalonumus, kilusius dėl traumų eismo įvykių metu.

Mažieji alytiškiai bus nemokamai apdrausti specialiuoju „Pradinuko draudimu", apimančiu pėsčiojo ar važiuojančio dviračiu mokinio draudimo apsaugą įvykus nelaimingam atsitikimui eismo įvykio metu 9 mėnesius nuo draudimo paslaugos aktyvavimo. Taip pat nemokamai visus metus galės naudotis elektronine mokymosi aplinka EMA.

„Alytaus miesto mokytojai yra iniciatyvūs, žingeidūs, patys labai daug mokosi, bei aktyviai savo pamokose naudoja elektronines pratybas. Tačiau tėvams šias pratybas reikia nupirkti. Dėl mokytojų inovatyvumo šiais mokslo metais mūsų miestui bus dovanojama „EMA mokymosi aplinkos" vieno pasirinkto dalyko elektroninės pratybos 1-4 klasių mokiniams, bei „Lietuvos draudimo" devynių mėnesių draudimas. Kiekvienos mokyklos pradinių klasių mokytoja pasitarusi su tėvais ir su mokyklos administracija, galės savo klasei pasirinkti vieno dalyko nemokamas elektronines pratybas,"- teigia Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė.

Tėvams pasirašius sutikimus, kad jų vaikai nori dalyvauti šiame projekte, mokytojos juos perduos UAB „E. mokykla" administracijai ir jau sekančią dieną bus aktyvuota EMA mokymosi aplinka. Taip pat pradinukams bus suteikiamas draudimas. „Mokytojai, kartu su tėvais galės pasirinkti vieną iš šių mokymosi programų: lietuvių, matematika arba pasaulio pažinimas. Jeigu mokykloje daugiau mokytų dalyvauja šioje programoje jie gali pasirinkti skirtingus dalykus pvz. 1A klasė pasirenka matematikos, 1B klasė lietuvių kalbos pratybas. Pradinių klasių mokytojas gaus: diagnostinius testus ir visą užduočių paketą, o taip pat kiekvienoje iš šių programų bus integruota informatika," – teigia TAMO grupės atstovė Malvina Majauskaitė.

EMA mokymosi aplinka galima naudotis kompiuteryje, planšetiniame kompiuteryje ar išmaniajame telefone. Daugiau informacijos apie šią priemonę galima rasti: www.emapamokos.lt/pradinukai.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą